Bahatost koncesionara Momčila Miranovića i pritisak na mještane Bara Kraljskih se nastavlja

Objavljeno: 07.09.2021, 09:57h

Dokle će da traje ova devastacija Prirode i kršenje zakona od strane koncesionara bliskih prethodnom režimu?

Javlja: GI Sačuvajmo rijeke Crne Gore

U petak, 3. septembra, vlasnik firme Dekar d.o.o. Miranović Momčilo i izvršni direktor kompanije Dekar energy Milić Novović došli su u pratnji policije kao i ličnog obezbjeđenja na vodotok Čestogaza kod započete vodobrane i optužili mještane Bara Kraljskih za ekološku štetu koju su oni, tj. njihovi radnici prouzrokovali.

Podsjećamo da je aprila prošle godine, u vrijeme krize zbog početka pandemije, Investiciono-razvojni fond odborio kredit od 4,5 miliona eura firmi Dekar d.o.o Podgorica na čijem čelu je muž dr Vesne Miranović, članice Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti (NKT-a) i članice DPS-a. Firme Dekar d.o.o. i Dekar energy od tada pokušavaju da silom na sramotu naprave malu hidroelektranu na Čestogazu iako ne posjeduju elaborat za taj projekat. Čestogaz se ne pominje čak ni u elaboratu za vodotok Crnje. Mještani Bara Kraljskih su zbog svega ovoga krajem jula prošle godine zaustavili radove na Čestogazu legalnim putem i predali krivičnu prijavu za krađu javnog dobra.

Osim koncesionara u pratnji policije i mještana, po nalogu Osnovnog dražavnog tužilaštva iz Kolašina na licu mjesta bila je i agencija Zenit iz Banjaluke koju čini 9 vještaka različitih struka. Miranović i Novović su uporno pokušavali da ubijede te vještake da su mještani krivi za ekološku štetu iako je očigledno i laiku da je počinjena šteta isključivo njihova lična odgovornost. Naime, u koritu rijeke se i dalje nalaze posječena drva, koja su radnici sjekli da bi donosili cijevi. U nekoliko navrata nabujala rijeka odnijela je cijevi koje su bile na obali. Inače, pravno-imovniska pitanja gore pomenuti investitori nisu riješili sa mještanima.

Dokle će da traje ova devastacija Prirode i kršenje zakona od strane koncesionara bliskih prethodnom režimu?

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register