Žestoke reakcije na tekst o bivšoj prostitutki koja radi s djecom

Objavljeno: 03.09.2021, 09:48h

Više od 200 psihologa/psihološkinja je potpisalo sinoć reakciju na tekst koji je objavljen u Slobodnoj Dalmaciji o psihološkinji iz Centra za socijalnu pomoć koja je ranije bila prostitutka, a broj potpisa u međuvremenu je narastao na više od 300.

Ista je stvar završila na današnjoj naslovnoj strani Slobodne Dalmacije kao glavna tema, i to s huškačkim naslovom “Uhapšena prostitutka sada radi s decom kao psihologinja”, prenosi zagrebački portal Index.hr.

Članak koji potpisuje Marko Didić objavljen je na internet stranici SD pod naslovom “Bivša prostitutka zaposlena kao psihologinja u Centru za socijalnu pomoć; u policijsku klopku upala je dvaput i sve priznala… Advokat Primorac: Neću suditi da li je to moralno, zakon je jasan” i nadnaslovom “Sakrila prošlost”.

“Indikativno da se novinar primarno bavi kolegicom, koju se na osuđujući način prikazuje i komentira u tekstu, dok se navodni ‘klijenti’ ne spominju. Zanima nas, jesu li i oni predmet nekog članka u izradi? Hoće li se i njih javno propitivati, hoće li i o njima netko donositi moralni sud i hoće li se i njihova stručnost i profesionalnost stavljati u kontekst njihovih osobnih života? Ovakav pristup nas može dovesti do zaključka da se ne radi ‘samo’ o nečijem narušavanju tuđe privatnosti, donošenju moralnih prosudbi gdje im nije mjesto, propitivanju stručnosti bez temelja, nego i jasnoj diskriminaciji kolegice na osnovu spola. U sustavima koji imaju za cilj zaštitu žena, kriminalizira se kupovina, a ne prodaja seksualnih usluga”, piše, pored ostalog, u reakciji psihologa/psihološkinja, koje prenosi Index.hr.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply