Vučić: Nikome nijesam potvrdio da ću prisustvovati ustoličenju Joanikija

Objavljeno: 31.08.2021, 22:53h

Nisam donio nikakvu odluku, razmatram sve svakog dana, sagledavam kompletnu situaciju i donijeću odluku u skladu sa interesima srpskog naroda, SPC i interesima Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić demantovao je večeras informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima da neće prisustvovati ustoličenju mitropolita Joanikija na Cetinju i istako da još nije donio nikakvu odluku.

“Nisam potvrdio ništa nikome, ali je za mene interesantno kako svakog dana čitam informacije i kako neko nešto zna”, rekao je Vučić za Pink, prenosi Tanjug.

“Nisam donio nikakvu odluku, sagledavam svaki dan situaciju, donijeću odluku u skladu sa interesima ukupnog srpskog naroda, Srpske pravoslavne crkve i Srbije”, rekao je Vučić.

Kako je naveo, Srbija nije zainteresovana za Crnu Goru, osim za prava srpskog naroda u toj državi.

Komentarišući najavu crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića da će ići na Cetinje da brani Crnu Goru, Vučić je rekao da Đukanović želi da “sve one koji su antisrpski ujedini, da time drži svoju političku platformu”.

“On se predstavlja kao branitelj crnogorskih državnih nacionalnih interesa, tobož ugroženih od velikosrpske imperijalitičke politike”, rekao je Vučić.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register