Ministre, udomite Artemidu

Objavljeno: 27.08.2021, 17:20h

Udomimo ih: Ovo je zajednička akcija sPAS-a i portala PCNEN

Poštovani ministe Stijoviću,

Obraćamo Vam se u nadi da ćete se odazvati našoj kampanji #VladinLjubimac i pokazati razumijevanja za bedzomne životinje koje i spadaju u domen rada @ministarstvopoljoprivredecg na čijem ste čelu.

Pozivamo Vas da, zajedno sa ostalim članovima @vlada_cg nađete rješenje za mnogobrojne probleme sa kojima se ove životinje suočavaju, te da promovišete udomljavanje bezdomnih i nerasnih pasa i mačaka.

S obzirom da ste do sada pokazali veliko razumijevanje za lovce i njihove probleme, voljeli bi da pokažate i otvorenost za rješavanje problema često ostavljenih (povrijeđenih i bolesnih) lovačkih pasa. Kao što Vam je poznato, još uvijek nije na zadovoljavajući način riješen problem odgajivačnica, kao ni obilježavanje vlasničkih pasa – posebno lovačkih. Zato nismo iznenađeni kada na takve pse naiđemo skoro svakog dana.

Među takvim psima je i Artemida. Pretpostavljamo da zbog povrede noge više nije mogla da trči i lovi pa je završila na ulici. Naravno, nesterilisana i bolesna, okotila se i donijela na svijet još bezdomnih pasa. I tako u krug. Svakih nekoliko mjeseci.

Apelujemo na Vas, kao resornog ministra, ali i na ostale članove Vlade, da nam odgovorite na dopis koji smo Vam, zajedno sa nekoliko drugih NVO, uputili u martu i na koji do sada nismo dobili odgovor, a u kom predlažemo rješenja nekih problema sa kojima se svako od nas nosi svakodnevno.

Srdačan pozdrav od sPas-a.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register