‘Vrpca’ objavila album prvijenac

Objavljeno: 16.08.2021, 13:24h

Podgorički bend ‘Vrpca’ je objavio album prvijenac koji se može poslušati na digitalnim platformama: Spotify, Deezer, i Tunes, Soundcloud kao i na njihovom YouTube kanalu. (Foto: Boško Purić)

Album nosi naziv “Oko Sfere“ i sadrži devet pjesama.

Vrpca je trojac koji čine: Braco Subotić (vokal), Miloš Pejović (gitara) i Danilo Pendo (bas). Osnovan je 2012. godine.

“Mi ovu priču gradimo već izvjestan period. Ne bih ulazio u detalje vezane za vrijeme ili ikakve odrednice. Ove su pjesme sve doživljene, kako davno reče jedan velikan, isto pobornik rokenrol zvuka. Iako mi, bivajući asocijativni, svaki tren i svaki dan crpimo inspiraciju iz svega oko nas, pjesme su, ponavljam i naglašavam, doživljene i proživljene, dakle apsolvirane. Zakucane i postavljene. Sama track lista je storija koja slušaoca vodi na razna mjesta, možda i neka na kojima i nije sam bio ili koja je posjetio, makar astralno. Iz paralelne stvarnosti. Uživajuci u zvuku, neopozivo. Oko čovjeka se i vrti sve a čovjek je u sferi i svojim okom posmatra i uvidja sve što se zbiva ili struji, što prolazi kraj njega kao i ono što ostaje sa njim. Zadržava se tu da bi nadalje pružalo snagu. Neosporno. Koristim priliku da se zahvalim i  PAM–u, na ukazanoj pomoći oko realizacije projekta“, kaže frontmen benda Braco Subotić

Na albumu se prepliće nekoliko žanrova – dream pop, cross over, grunge, ambient, indie,  r’n’r ….. Najjednostavnije – alternative rock.

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register