Vlada će ubuduće donositi epidemiološke mjere (video)

Objavljeno: 30.07.2021, 15:30h

Ulazak u unutrašnjost kafića, klubova i diskoteka, prema novim mjerama, biće moguć samo za osobe koje posjeduju dokument da su u cjelosti vakcinisane ili da su primile prvu dozu, da posjeduje negativan PCR test, ne starijem od 72 sata, dokaz da su preboljeli Kovid-19 infekciju i dokaz o negativnom brzom antigenskom testu, ne starijem od 48 sati, saopštio je direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić.

Nove mjere važe od danas do 20. avgusta.

“Od lica koja imaju do 18 godina ne zahtijeva se da ispunjavaju bilo koji od ovih uslova osim prilikom ulaska u diskoteke ili noćne klubove. U tom slučaju, moraju pokazati jedan od četiri propisana uslova (vakcinacija, PCR ili brzi antigenski test)”, rekao je Galić.

Ista pravila važe kada je riječ o sportskim manifestacijama na otvorenom i zatvorenom.

Masovna okupljanja i festivali koji ne mogu da budu iskontrolisani biće odgođeni do 20. avgusta.

“Svi građani koji su do sada dobili potvrde o vakcinaciji, nezavisno od toga da li su vakcinisani jednom ili objema dozama, te potvrde mogu da koriste i za ulazak u restorane, kafiće, diskoteke, noćne klubove i sportske objekte”, rekao je  generalni direktor Direktorata za digitalno zdravlje, Aleksandar Sekulić,

On je objasnio da će ljudi koji se budu vakcinisali narednih dana ili radili PCR ili brzi antigenski test dobiti nacionalnu COVID potvrdu koja se izdaje na vakcinalnom punktu ili kod izabranog ljekara. Na njoj će biti sledeći podaci:

1) Dokaz o jednoj ili obje doze vakcine;

2) Negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata;

3) Pozitivan PCR koji je stariji od 14 dana i nije stariji od 180 dana;

4) Negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48 sati.

Na konferenciji za novinare je saopšteno da će od 2. avgusta pa do kraja septembra u Crnu Goru stići više od 100 hiljada Fajzer vakcina i da će one “na nedjeljnom nivou” biti dijeljene svim crnogorskim gradovima

Na konferenciji je saopšteno da će ubuduće epidemiološke mjere donositi Vlada Crne Gore.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register