Kina: O porijeklu virusa SZO da ispita i laboratoriju u SAD

by | jul 29, 2021 | Novosti, Priča dana | 0 comments

Više od 15 miliona korisnika u Kini potpisalo je onlajn peticiju koju je pokrenuo kineski Global tajms i kojom se od Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) zahtijeva da kao mogući izvor korona virusa istraži laboratoriju Fort Detrik u SAD, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Navodeći da je, dok SZO planira da sprovede sledeću fazu traženja izvora korona virusa i ne isključuje mogućnost “curenja iz laboratorije”, poziva iz međunarodne zajednice za istraživanje laboratorije Fort Detrik u SAD sve više CMG dodaje da je opravdan snažan zahtjev međunarodne zajednice da istraži laboratoriju “poznatu kao najmračniji eksperimentalni centar vlade SAD”.

SZO treba da se povinuje javnom mnjenju i temeljno istraži Fort Detrik i više od 200 američkih prekomorskih bioloških laboratorija, navodi se u komentaru, prenosi Beta.

CMG piše da su se, prema izvještaju CBS-a, u avgustu 2019. u Merilendu pojavili slučajevi plućnih bolesti, koji su tada povezani sa upotrebom e-cigareta. Nakon toga, dodaje se, Medicinski institut za infektivne bolesti američke vojske u Fort Detriku je naglo zatvoren, a američka vlada, iako suočena sa sumnjama, odbila je da objavi više informacija navodeći kao razlog “nacionalnu bezbjednost”.

SZO je u zajedničkom istraživačkom izvještaju objavljenom krajem marta zaključila da je “krajnje nevjerovatno” da je virus iscurio iz kineske laboratorije, podsjeća CMG i dodaje da bi, pošto se mogućnost “curenja iz laboratorije” još ne isključuje, sumnjivi Fort Detrik trebalo da bude prvi predmet istrage.

To je potreba za naučnim istraživanjem i glasom ljudi širom svijeta. SAD bi trebalo da zauzmu transparentan i odgovoran stav što je prije moguće i pozovu SZO da ode u SAD radi sprovodjenja istraživanja izvora, posebno istrage u laboratoriji Fort Detrik, ističe se u klomentaru uz optužbe SAD za političku manipulaciju porijekla Kovida-19 kako bi se za epidemiju okrivila Kina.

Pandemiju Kovid-19 moguće je prevazići samo saradnjom čitavog čovječanstva. SAD bi trebalo da prestanu da se igraju političkih trikova po pitanju porijekla virusa. SZO treba da se povinuje javnom mnjenju, temeljno istraži Fort Detrik i više od 200 američkih prekomorskih bioloških laboratorija, temeljno istraži izvor američke epidemije, pronađe odgovor i vrati istinu svijetu, zaključila je Kineska medijska grupa.

0 Comments

Submit a Comment