Vijesti: Istraga ubistva Duška Jovanovića kreće ispočetka

Objavljeno: 27.07.2021, 12:59h

Sagovornik Vijesti je rekao da su stupili u kontakt sa međunarodnim partnerima, čije će službe i istražitelji sa velikim iskustvom pomoći u rješavanju ubistva.

Biro za operativnu koordinaciju (BOK), kojim predsjedava potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, formirao je poseban tim koji će raditi na rasvjetljavanju ubistva urednika Dana Duška Jovanovića, saznaju Vijesti.

U tom timu predstavnici su više nadležnih institucija, koji će zajedno pokušati da otkriju krivce za najteži slučaj napada na novinare iz 2004. godine

Na čelu tima će biti upravo Abazović, a formiranje tog tijela, čiji je jedini zadatak da rasvijetle ko je pucao u Jovanovića i ko je naredio ubistvo, dogovoreno je prošle sedmice na sjednici BOK-a, i već su imali određene aktivnosti.

Sagovornik Vijesti je rekao da su stupili u kontakt sa međunarodnim partnerima, čije će službe i istražitelji sa velikim iskustvom pomoći u rješavanju ubistva.

Vlasnik i glavni urednik Dana ubijen je hicima iz automatskog oružja 27. maja 2004. godine, kada je izašao iz redakcije tog dnevnog lista.

Tužilaštvo i policija nisu utvrdili ko je i zbog čega pucao u Jovanovića.

Za učešće u ubistvu za sada je osuđen jedino Podgoričanin Damir Mandić, kome je Apelacioni sud u aprilu 2017. potvrdio presudu za saučesništvo i osudio ga na 19 godina zatvora.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register