Kavarić: Opet bi mogli da imamo do 700 zaraženih dnevno

Objavljeno: 27.07.2021, 09:31h

Kad krenu cifre sadašnjim trendom može se desiti da sredinom ili krajem avgusta imamo 600 do 700 inficiranih dnevno, te da ćemo opet imati određeni procenat pacijenata sa teškom kliničkom slikom na respiratoru

Presjednik Asocijacije za preventivnu pedijatriju i bivši direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić kazao je bi Crna Gora ponovo mogla da se suoči sa dramatičnim brojkama novoinficiranih korona virusa kao 2020. godine, te da imamo značajne indikatore za povratak broja novoinficiranih virusom korona.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da je svjesno saopštio da bi bio zadovoljan kad bi vakcinacija bila obavezna u Crnoj Gori.

Kaže da vakcine čekaju na građane, uprkos konstantnim apelima i pozivima za vakcinaciju.

“Kampanja je dobra ona koja daje rezultate, koja je uspjela. Optimalno je da se u ovom trenutku vakciniše deset do 15 hiljada dnevno, da bismo stigli do 85 odsto imunizovanog stanovništva”, rekao je Kavarić.

Kampanju ne mogu da promovišu samo ljekari i zdravstveno osoblje, već da je potrebno da se uključe svi.

Na pitanje može li nam se dogoditi scenario iz 2020. godine, Kavarić ukazuje da rast postoji, te da je to za očekivati.

“Kad krenu cifre sadašnjim trendom može se desiti da sredinom ili krajem avgusta imamo 600 do 700 inficiranih dnevno, te da ćemo opet imati određeni procenat pacijenata sa teškom kliničkom slikom na respiratoru”, kazao je Kavarić.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register