Vulin: Srbija prema CG nije učinila nijedan neprijateljski akt

Objavljeno: 24.07.2021, 12:08h

Ne tražimo mi ništa, nas samo zanima da tih 30 odsto građana Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi imaju pravo na svoj jezik, pismo, pravo na svoju crkvu, da imaju pravo da učestvuju u političkom životu

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je, komentarišući izjave crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića o navodnom “hladnom ratu” između dvije države, da Srbija prema Crnoj Gori nije učinila nijedan neprijateljski akt.

Vulin je za TV Pink, odbacujući kao netačne tvrdnje da Srbija ne priznaje državnost Crne Gore, upitao da li posle odluke o samostalnosti Srbi mogu da budu „bar ravnopravni građani Crne Gore“.

„Ne više od toga. Ne tražimo mi ništa, nas samo zanima da tih 30 odsto građana Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi imaju pravo na svoj jezik, pismo, pravo na svoju crkvu, da imaju pravo da učestvuju u političkom životu, a ne da se stide što su Srbi”, rekao je Vulin.

On je ukazao da je Crna Gora protjerala ambasadora Srbije i da je prva u regionu, pretekavši Albance i visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, donijela „zakon o negiranju genocida koji treba direktno da pogodi Srbiju i sve Srbe gdje god da žive“.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply