Vlada ograničila cijene pšeničnog bijelog hljeba

Objavljeno: 22.07.2021, 17:04h

Maksimalna maloprodajna cijena vekne pšeničnog bijelog hljeba tip 500 od 500 do 600g iznosi 0,50 eura po komadu, od 300 do 400g iznosi 0,40 eura po komadu.

Vlada Crne Gore je donijela Odluku o maksimalnoj maloprodajnoj cijeni pšeničnog bijelog hljeba na predlog Ministarstva ekonomskog razvoja.

Cilj donošenja odluke je sprečavanje daljeg rasta cijene pšeničnog bijelog hljeba čime bi se u određenoj mjeri smanjilo opterećenje na standard građana, a da se pri tome ne smanji motivacija preduzetnika za daljim razvojem i obavljanjem djelatnosti kako trgovaca, tako i proizvođača.

Ograničavanjem cijene samo pšeničnog bijelog hljeba, kao osnovne vrste hljeba štiti se standard građana, a naročito najugroženijih socijalnih slojeva, pri čemu se ne djeluje represivno na cijenu ostalih vrsta pekarskih proizvoda, piše u saopštenju.

Maksimalna maloprodajna cijena vekne pšeničnog bijelog hljeba tip 500 od 500 do 600g iznosi 0,50 eura po komadu, od 300 do 400g iznosi 0,40 eura po komadu.

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom listu Crne Gore, a primjenjivaće se do 31. decembra 2021.

Ministar Jakov Milatović je nakon sjednice kazao da je “Vlada danas usvojila Informaciju o postupanju sa oko 64 hiljade litara jestivog ulja kojom se nalaže nadležnim institucijama da sprovedu aktivnosti kako bi ulje bilo podijeljeno socijalno ugroženom stanovništvu”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register