Грађанистички бал вампира против Весне Братић

Objavljeno: 22.07.2021, 16:00h

Пише: Војин ГРУБАЧ

Нови талас политичко- медијске хајке и дивљања камариле Монструма, који је за вријеме своје владавине промовисао тврди политички сатанизам,  отпочео је иницијативом Социјалдемократске партије, микро странке шовинистичке провинијенције,  за смјеном министарке Весне Братић због наводног вођења “националистичке политике”.

Наиме, у ‘Интерпелацији о вођењу политике Владе у области просвјете’, коју су  Социјалдемократе предале Скупштини, пише сљедеће: “Министарка просвјете, културе, науке и спорта у досадашњем току мандата показала је јасну намјеру да образовни систем Црне Горе прилагоди једностраним и искључиво национално-вјерским стајалиштима и жељама, која су у директној супротности са уставним одређењем грађанске, мултиетничке и секуларне државе.”

И то јавности саопштава странка чија неконтролисана посланица Драгиња Вуксановић Станковић трећину грађана Црне Горе назива “посрбицама”, пројектујући жељу да се јавност у препуцавању међусобно “каменује етикетама” гдје ће се поред наведеног користити и термини: потурица, подукљица, похрватица и томе слично.

ГИ 21 мајхалуцинира: “Нећемо Владу етничког чишћења”!?

Послије ове иницијативе СДП-а кренула је стандардна, оркестрирана  медијска помама на министарку Братић, која је резултирала протестом  испред Министарства просвјете, науке, културе и спорта у организацији ”ГИ 21. мај”.

Перјанице тога вампирског идеолошког окупљања реторички- неандреталског типа, била су господа Љубо Филиповић и Александар Саша Зековић.

Главни транспарент скупа је био интересантан: “Нећемо Владу етничког чишћења”, што свједочи да ова опскурна организација у раду Владе и министарке Братић виде некакав ‘геноцид’?! Баш интересантно!

Паролом у којој фигурира “етничко чишћење” направили су кобну грешку која ће се им се ‘обити о главу’ јер су њоме ‘изашли на зицер’ који се нe пропушта.

Наиме, тврде и неспорне чињенице говоре да су сви учесници овог скупа били сарадници етничког чишћења, можемо га  и ‘геноцидом’ звати,  које је у државним органима спроводио бивши монстуозни режим Мила Ђукановића

Наиме, за вријеме његове владавине десило се  “етничко чишћење” из државних органа не само Срба, већ и Бошњака, Муслимана, Албанаца, Хрвата и Рома. Дакле, свих!  И то је све документовано!

Елем, изгледа да учесници скупа жале или тугују за временима када је одвратна национална сегрегација у Црној Гори била паранормални државни пројекат.

Антиграђанска, неандреталска нетрпељивост лажних грађаниста 

 Колико је антиграђанске и антицивилазацијске натрпељивости било на дотичном скупу, свједочи извјештај портала “Стандард”:

“Предсједник Савјета Грађанске иницијативе “21. мај” Миодраг Живковић поручио је на скупу да неће фашизам у Црној Гори и затражио сљедеће: “Прво да се ставе ван снаге одлуке које су омогућиле смјену директора, као друго да се ставе ван снаге одлуке о новим именовањима директора, јер само ћемо тако спријечити да ужас светосавља загади наше образовање”!?

Извршни координатор Грађанске иницијативе “21. мај” Љубомир Филиповић је рекао да су се окупили као грађани и да се неће мирити са овим што се дешава у образовању.

Грађански активиста и члан Савјета Грађанске иницијативе “21. мај” Александар Зековић је рекао да им није само стало до смјене Братић, овако акцентујући циљеве скупа: “Наш циљ је да разобличимо псеудоевропске и псеудограђанске структуре које се представљају као демократске”, ускликнувши на крају баладе: “Сваки министар актуелне Владе се зове Весна Братић, сваки посланик владајуће коалиције се зове Весна Братић”!?

Сретен Вујовић, члан Савјета “ГИ 21 мај”, рекао је за “Стандард” сљедеће: “Не вјерујем да ће се десити неке велике промјене, али ови који сједе у Влади и овом министарству отворено се баве фашизацијом нашег друштва и ревеншазмом. Весна Братић је персонификација ђавољег шегрта”?!

Извршни директор Удружења “Форум Луча” Небојша Мрваљевић је рекао: “Не пристајемо да преко наше ђеце реализујете пројекат српски свет. Вријеме је за крај ове погубне власти и за одлазак ове Владе”

Извршна директорица невладине организације Црногорски женски лоби Аида Петровић рекла je да је ћутање свих апостала, на челу са Кривокапићем, на то што “нецивилизовано ради Братић за сваку осуду”, нагласивши: “Њихов наум мора бити заустављен, хоће да сатру све што је црногорско”!?

Портпарол Социјалдемократа Никола Зиројевић казао је да се највећа грешка поткрала што је Братић именована за министарку и да мора са њом отићи њен ментор Кривокапић и цијела Влада.

Посланица Социјалдемократске партије Драгиња Вуксановић Станковић је у свом надобудном стилу рекла да неће допустити ширење четничке, клеронационалистичке идеологије и наставила: “Они којима смо пружили руку када им је најтеже било морају поштовати државу. Коме се не допада, врата су им тамо. Издајницима овђе није мјесто. Ко не подржи њену смјену сви су Весна Братић. Званичницима Србије поручујемо: Нити ће бити српског света нити велике Србије”.

И на крају, предсједник Социјалдемократске партије СДП Рашко Коњевић је на скупу рекао да у СДП-у очекују подршку и од колега из владајуће већине.”

Ето, овакво је било то реторичко лударање и копитање ликова којима су, изгледа,  “вране мозак попиле” па се не могу контролисати.

Сада је ред да се суоче с прошлошћу, попију чашу хладне воде и пажљиво прочитају у каквом су етничком чишћењу лично учествовали у вријеме тридесетогодишње владавине Монструма.

Етничка чишћења у временима владавине Монструма

Министарство за људска и мањинска права Владе Црне Горе је на свом сајту, у марту 2015. године, објавило „Извјештај о развоју и заштити права мањинских народа и других мањинских националних заједница за 2014. годину“.

У том документу увод је следећи: ”У складу са чланом 79, тачка 10 Устава Црне Горе, којим се припадницима мањина јамчи право сразмјерне заступљености у јавним службама, органима државне власти и локалне самоуправе, овом Информацијом је презентовано стварно стање које служи као основ за даље активности у спровођењу овог уставног одређења.

Сходно томе, Министарство за људска и мањинска права, у сарадњи са Управом за кадрове током 2014. године урадило је истраживање о заступљености мањинских народа и других мањинских националних заједница у државним органима и органима државне управе.”

Потом се наводе резултати истраживања, гдје пише сљедеће:

”Национална структура запослених (бројчано и процентуално) обухватила је 51. државни орган и орган државне управе (МУП и Управа полиције су послали обједињене податаке).

Од укупног броја од 6.808 упитника, у националном смислу, запослени су се изјаснили као: Црногорци 5.590 (82,11%), Срби 497 (7,30%), Албанци 90 (1,32%), Бошњаци 333 (4,89%), Муслимани 149 (2,19%), Роми 2 (0,03%), Хрвати 27 (0,40), остали 24 (0,35%) а није се изјаснило 96 (1,41%).”

Ради поређења с оним како би стање морало бити да би Устав био испоштован, наводи се следеће:

“Према подацима Завода за статистику (МОНСТАТ) у Црној Гори на основу пописа становништва обављеног 2011. години је пописано 620.029 држављана и то: Црногораца 278.865 (44,91%), Срба 178.210 (28,73%), Албанаца 30.439 (4,91%), Бошњака 53.605 (8,65%), Муслимана 20537 (3,31%) Рома 6.251 (1,01%) и Хрвати 6.021 (0,97%).”

И на крају слиједи закључак: “Сходно томе, Министарство за људска и мањинска права дописом је свим органима обухваћеним истраживањем указано на неиспуњавање поменутих Уставних и законских норми у дијелу сразмјерне заступљености мањинских народа и других мањинских националних заједница, те Ваше законске обавезе да, као старјешина органа, водите рачуна о остваривању овог права.”

Резултат ове интервенције Министарства за људска и мањинска права Владе Црне Горе, које има обавезу да сваке године прави овај извјештај, је познат- нико се на њега није осврнуо!

Да сада погледамо какво је било неиспуњавање уставних и законских норми бившег режима кроз директно поређење резултата истраживања.

Црногораца је по попису било 44,91% а запослених у државним органима 82,11%. Срба је било по попису 28,73% а у државним органима запослено 7,30%!  Шта је ово?!  Геноцид над Србима, етничко чишћење?

Идемо даље… На попису је Албанаца било  4,91% а у државним органима  1,32%, Бошњака и Муслимана је по попису било 11,96% а у државним органима 7,08%. Збиља, како је могуће да су и мањинске народе дискриминисали, а представљали се као њихови заштитници?

Наравно, сложићемо се да су Бошњаке, Албанце и Муслимане из државних органа етнички почистили четници, али тада морамо констатовати да је војвода тих четника био Мило Ђукановић!

Зато се чини надреалним да на Сашином и Љушином скупу госпођа Аида Петровић из паралелног свемира кликће: “Хоће да сатру све што је црногорско”!?

И да закључимо факте и паралеле, Рома је по попису било 1,01%  а у државним органима 0,03%, док је Хрвата по попису било 0,97% а у државним органима 0,40 %. Иста дискриминаторска прича.

И сад, шта је све ово?!  Геноцид или етничко чишћење не само над Србима, већ и над Албанцима, Бошњацима, Муслиманима, Хрватима и Ромима, или како?

Ови неспорни факти су прича о етничком чишењу, грубом кршењу Устава од стране режима Ђукановића у чијем систему зла и чемера су сви учесници скаредног скупа фигурирали на разне начине?!

Идеолошки потоп  у мочвари шовинизма бившег режима

То што је бивши режим промовисао дивљачку националну сегрегацију а дотични вајни грађанисти све то отћутали или директно учествавали у етничким хајкама које је он спроводио, веже им руке за сва времена а њихове грађанистичке говоре чини бесмисленим и гротескним.

Управо њима одговара квалификација, коју су споменули на скупу, јер су управо они били шегрти ђавола док се он помамљивао и  дивљао по Црној Гори.

Сада су се ти лажни грађанисти претворили у биједне идеолошке муве које ројевима лете око политичког леша палог Сатрапа да би га својим вриштећим лицемјерјем охрабрили да још није леш.

Што се тиче дотичне госпође Раде Вишњић, која је изабрана па смјењена с мјеста директорице школе у Бару, мало ко зна да је предлог тога персоналног рјешења министарки Братић дошао од СНП.

Интересантно је да у овој афери СНП и даље ћути као заливен,  мада се морао одмах гласнути и обратити јавности бирајући између двије опције.

Прва је, извињење министарки Братић и јавности, са преузимањем цјелокупне одговорности на себе.

Друга варијанта је била да бране свој предлог, госпођу Раду Вишњић, како знају и умију а имало је варијанти.

Наиме, јасно је да је реторика предложене годспође Вишњић била неприхватљива и искоришћена за покретање хајке.

Међутим, по истом принципу, истовремено се, због још горе шовинистичке реторике,  морала тражити смјена Мила Ђукановића са мјеста предсједника државе а Драгињи Вуксановић предложити да хитно врати мандат посланика због свакодневног националистичког дивљања, рецимо!

Укратко, ако “путује” Рада нека “отпутују” и Мило и Драгиња!

Нажалост, СНП је показао крајњу неодговорност и немоћ, а како тражи реконструкцију Владе и смјену премијера, то јавност може помислити да је овај случај био намјерно подметање кукавичијег јајета министарки Братић.

Љуша и Саша да поћерају етничке чистаче режима Ђукановића

Што се тиче Грађанске иницијативе “21. мај”, јасно је да су промашили тему и одржавањем накарадног скупа “ударили лицем о блато”.

Послије свега, Љуши и Саши преостаје да покрену часну иницијативу од стране ГИ “21. мај”за дизање кривичне одговорности против свих функционера бившег режима који су учествовали у етничким чишћењима државних органа од Срба, Бошњака, Муслимана, Албанаца, Хрвата и Рома.

И да се клоне садашње приче о четницима, јер су на овом примјеру они били ти четници!

Што се тиче СДП- а, ваљало би да та чудна микропартија прво објасни јавности- по чему је то госпођа Вишњић реторички гора и примитивнија од њихове екстремистичке посланице  Драгиње Вуксановић Станковић?!

И друго, гдје су били да траже Уставом гарантовану заступљеност свих народа у органима државе док су били дио власти скупа са Монструмом?!

Уколико немају одговора на та питања, тада им сљедује народна поговорка: “Ко нема одговора, тај нема приговора”!  Немају коме шта приговарати!

С таквим “орасима у џеповима”, тешко ће убиједити Демократе и ГП УРА да им припомогну у овоме новом балу вампира!

Јер, грађанисти новог  режима мало имају додирних тачака са псеудограђанистима старог режима који су  огрезли у нетрпељивости с примјесама лудила.

Зато би СДП-у било корисно да батали политичко манитање  јер ће због очитих гријехова прошлости бити лако јавно рашарафљени на саставне дјелове!

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply