Media centar uputio urgenciju Savjetu RTCG

Objavljeno: 21.07.2021, 20:59h

Media centar je dostavio danas Savjetu RTCG Urgenciju za razmatranje Inicijative za hitne izmjene Statuta i Poslovnika o radu Savjeta RTCG, pošto nije odgovoreno na dopis od 15.jula.

Media centar je ovom Urgencijom još jednom pozvao Savjet RTCG da hitno izmijeni i dopuni Statut RTCG i Poslovnik o radu Savjeta RTCG kako bi bio “osiguran efikasan rad ključnog upravljačkog organa, oslobođenog od sukoba interesa”.

“Kao što smo napomenuli u dostavljenoj Inicijativi, Statut RTCG, kao ni  Poslovnik o radu Savjeta RTCG, ne razrađuju detaljnije način odlučivanja i situacije koje se mogu smatrati sukobom interesa upravljačkih organa (Savjeta RTCG i generalnog direktora), kao ni postupanje članova Savjeta i generalnog direktora u situacijama koje se mogu smatrati sukobom interesa.

U Inicjativi smo ukazali na mogući sukob interesa 4 člana Savjeta sa kandidatom za generalnog direktora koji je u tom momentu jedini bio predao svoju kandidaturu. U međuvremenu je proces prijavljivanja okončan, pa je, tim prije, neophodno preduprijediti slične situacije i sa ostalim kandidatima. Nepreciznost u aktima RTCG može nanijeti štetu upravo kandidatima za generalnog direktora i članovima Savjeta RTCG. Vjerujemo da će, osim Savjeta RTCG, i svi kandidati za generalnog direktora RTCG podržati inicijativu Media centra da se preciziraju situacije i procedure koje onemogućavaju sukob interesa prilikom donošenja odluka u Savjetu RTCG.”, navodi se u saopštenju MC koje je potpisao direktor Goran Đurović.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply