PCNEN u Barama Kraljskim: Radovi samo privremeno obustavljeni

Objavljeno: 18.07.2021, 22:26h

Danas je u Barama Kraljskim održan još jedan protest protiv izgradnje malih hidroelektrana(mHE). Mještani tvrde da protestuju jer smatraju da se sve radi na tome da koncesionar dok traje privremena zabrana ispravi greške i nastavi radove, te da javnost ima lošu percepciju kada je pitanju zabrana gradnje, te da rješenje kojim se zabranjuje gradnja podrazumijeva da koncesionar ispravi nedostatke i nastavi radove.

„Iza nas ne stoji niko, samo ustav i zakon- radikalizovaćemo proteste i započeti štrajk glađu“

Predsjednik mjesne zajednice Bare Kraljske Milovan Labović se, nakon iznošenja novih informacija, osvrnuo na saopštenje kabineta podpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

On je kazao da iza njih ne stoji nikakva politička grupacija već samo Ustav i Zakon. Rekao je da oni nisu prozivali podpredsjednika Vlade već da su ga pozvali, kao i ministre Mladena Bojanića i Ratka Mitrovića, da obiću teren kako bi iz prve ruke vidjeli da dokumentacija ne daje tačne podatke te da ima dovoljno argumenata za raskid koncesije bez odštete.

Labović je napomenuo da bi mnogo manje koštalo državu da sada djeluje i istjera pravdu nego kasnije. Dodao je da će, ukoliko se ne bude išlo ka raskidu koncesija, mještani radikalizovati protest i ispred resornih ministarstava započeti štrajk glađu.

„Svi vide krađu, ali svi i ćute“            

Mještanin Bara Kraljskih Vladimir Novović je održao emotivan govor i kazao da svi ovdje vide krađu ali da svi ćute umjesto da brane državu i javni interes. Dodao je da bi prvi ministar Ratko Mitrović trebao da zaustavi sve ovo jer i sam zna svaki detalj ovog projekta jer ga je i sam projektovao i učestvovao u njemu.

Prošlo je skoro godinu dana od početka protesta u Barama Kraljskim, a uprkos mnogim obećanjima tadašnje opozicije da će kada oni dođu na vlast zaustaviti štetne i koruptivne poslove gradnje mHE još uvijek koncesije nisu raskinute za sve rijeke, iako , prema tvrdnjama građana, strupčnjaka i medija, projekti su puni neregularnosti.

Vuk Vujisić

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register