Via feratom na putu do povjerenja

Objavljeno: 05.07.2021, 15:22h

  Izviđači su prepoznati po konstantnom primjenjivanju prakse, a prije svega po njihovom motu: „Budi spreman!”.

Javlja: Savez izviđača CG

Savez izviđača Crne Gore tokom ove godine sprovodi projekat ,,Čista strana života”, koji promoviše fizičku aktivnost, zdravu ishranu i kvalitetno provođenje vremena u krugu porodice, u saradnji sa UNICEF-om.

Projekat, prepoznat kao veoma značajan izazov kada je u pitanju uticaj na mentalno zdravlje mladih, sprovodi se na različite načine.

Ovog vikenda, održan je dvodnevni kamp na Žabljaku, a ključna tema koju smo obrađivali bila je povjerenje.  Savez se trudi da članove svih svojih jedinica uključuje u sprovođenju aktivnosti, pa su ekipu od šezdeset ljudi činili članovi izviđačkih odreda: „Skitač”, „24. novembar”, „Stara Varoš”, „Eho”, „Jadran”, „Budva”, „Ibar” i samostalnih četa: „Prokletije” i „Tibor”.

Već prvog dana druženja, organizovali smo dvosatnu radionicu na temu povjerenje, gdje smo svi zajedno, i mlađi i stariji, razmjenjivali svoje stavove i iskustva. Izviđačke aktivnosti i izviđački metod svakako da su bili prisutni u svim momentima, pa smo, sasvim slučajno, razgovor završili oko vatre, pod zvjezdanim nebom Durmitora.

Izviđači su prepoznati po konstantnom primjenjivanju prakse, a prije svega po njihovom motu: „Budi spreman!”. Tako je drugi dan rezervisan za aktivnost „via ferata”, koja je bila pravi izazov za sve polaznike! Nakon više od sat I po vremena penjanja, uspjeli smo zajedno da ‘osvojimo’ vrh „Uvita greda”.

Tokom spuštanja, posebno bismo izdvojili komentar jedne naše članice koji govori da je jučerašnja radionica o povjerenju bila lijepa, ali da je pravi dokaz povjerenja i prijateljstva upravo bio savlađivanje ove staze.

Kada znaš da ima neko ispred tebe ko će ti pružiti ruku, ali i neko iza tebe ko ti čuva leđa, onda se svi usponi i padovi lako savlađuju.

Tema povjerenje može se označiti kao uspješno završena kroz pomenute aktivnosti! Projekat ,,Čista strana života” čeka još mnogo edukativnih i zanimljivih druženja i aktivnosti, a sve u cilju promovisanja važnosti očuvanja mentalnog zdravlja.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register