‘Marš mira’ krenuo iz Sarajeva

by | jul 3, 2021 | Novosti | 0 comments

Učesnici desetog pohoda “Marš mira Sarajevo – Nezuk – Srebrenica”, pod nazivom “Marš sjećanja na žrtve genocida zaštićene zone Ujedinjenih nacija” u organizaciji Udruženja “Svjedoci svog vremena” krenuli su danas od Spomen-obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992–1995 na osmodnevni put dug više od 280 kilometara, a prepješačit će ga u spomen na nekoliko hiljada Srebreničana koji su jula 1995. godine prešli put od skoro 100 kilometara da bi pronašli spas u Tuzli.

Predsjednik Udruženja “Svjedoci svog vremena” koje organizuje “Marš mira Sarajevo – Nezuk – Srebrenica” Muhamed Papić kazao je da 18 učesnika kreće danas iz Sarajeva, a u Nezuku će se priključiti još pet učesnika.

“Maršuta je ista kao i svake godine. Prvu noć spavamo u Planinarskom domu Igman na Ozrenu, drugu na Ponijerima, potom Javorje te na Jelovo brdo kod Kalesije, a u srijedu, 7. jula stići ćemo u Nezuk kako bi se dan kasnije priključili tradicionalnom Maršu mira Nezuk – Potočari 2021. Učesnici ovogodišnjeg Marša mira dolaze iz Turske, Bihaća, Travnika, Novog Travnika, Sarajeva”, kazao je Papić, prenosi Fena.

0 Comments

Submit a Comment