Nove epidemiološke mjere

Objavljeno: 02.07.2021, 08:07h

Svi penzioneri koji se vakcinišu u julu prvom dozom vakcine protiv korona virusa dobijaju turistički vaučer u vrijednosti od 50 eura.

Savjet za borbu protiv korona virusa donio je nove mjere koje će važiti od subote 2. jula do petka, 16. jula. One podrazumijevaju:

Svi penzioneri koji se vakcinišu u julu prvom dozom vakcine protiv korona virusa dobijaju turistički vaučer u vrijednosti od 50 eura. O načinu ostvarivanja ovoga prava, javnost će obavijestiti Ministarstvo ekonomskog razvoja.

Omogućava se jedan slobodan dan nakon vakcinacije zaposlenima u državnim institucijama. Preporučujemo privatnicima da slijede naš primjer. O našinu ostvarivanja ove mogućnosti, javnost će izvijestiti Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija.

Svim državljanima Crne Gore koji su vakcinisani Sinofarm ili Sputnjik V vakcinom, u svrhu putovanja u inostranstvo, a ukoliko određena država to zahtijeva, omogućićemo besplatno PCR testiranje u Institutu za javno zdravlje. Nužno je da naši državljani imaju dokaz o putovanju i nužno je da država u koju idu zahtijeva PCR test.

Povećava se dozvoljeni broj navijača na sportskim događajima. Umjesto dosadašnjih 10 odsto, omogućava se da broj posjetilaca bude 30 odsto od ukupnog broja sjedišta.

Produžava se termin izvođenja muzike uživo u baštama i na terasama ugostiteljskih objekata. Umjesto od 20 do 23 sata, muzika uživo na otvorenom može da se izvodi od 20 sati do ponoći.

Širi se lista zemalja čiji državljani u Crnu Goru mogu da uđu bez testova ili dokaza o vakcinaciji protiv korona virusa. Od sjutra, u Crnu Goru, slobodno mogu da uđu državljani Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

Ove mjere važe do 16. jula. Međutim, u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, mjere će momentalno biti pooštrene u skladu sa situacijom, objavljeno je na sajtu Vlade.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register