DNP i PzP neće na sastanak kod Bečića

Objavljeno: 02.07.2021, 08:50h

Nove srpske demokratije (NSD) je ranije najavila da nijesu zainteresovani za sastanak koji je zakazao Bečić.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić uputio je juče zvaničan poziv svim predsjednicima parlamentarnih političkih partija da 7. jula u Skupštini Crne Gore otpočnu dijalog s ciljem rješavanja otvorenih pitanja, koja su značajna za ubrzanje evropskog puta Crne Gore.

Dio stranaka iz vladajuće većineneće učestvovati na tom sastanku. Kako je Danu kazao poslanik Pokreta za promjene Nikola Bajčetić, ta stranka neće učestvovati na sastanku.

“Smatram da je potrebno prvo riješiti odnose u vladajućoj većini, osim ako Bečić ne traži neku novu većinu, jer on i premijer Zdravko Krivokapić imaju podršku samo 14 poslanika”, naveo je Bajčetić.

Ni Demokratska narodna partija (DNP) neće učestvovati u razgovorima.

“Mi smo i ranije saopštili da je prethodno neophodno razriješiti parlamentarnu krizu, kao i krizu u Vladi, koja je kulminirala izglasavanjem rezolucije o Srebrenici i smjenom ministra Vladimira Leposavića. Do razrješenja te krize nećemo učestvovati ni u kakvim novim razgovorima, pa ni u ovim, koje je zakazao Aleksa Bečić”, istakli su u izjavi za Dan iz DNP-a.

DNP i PzP su dio koalicije Demokratski front. Još ranije je iz Nove srpske demokratije (NSD), takođe konstituenta DF-a, najavljeno da nijesu zainteresovani za sastanak koji je najavio Bečić.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register