Radikalniji protest ako ne dođe do sastanka (video)

Objavljeno: 28.06.2021, 18:05h

Više od 50 poljoprivrednih proizvođača i stočara sa područja bjelopavlićke ravnice i Nikšića danas su protestovali ispred Skupštine i Vlade Crne Gore.

Poljoprivrednici koji su danas protestovali ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici su najavili radikalizaciju protesta ako uskoro ne budu razgovarali sa premijerom Zdravkom Krivokapićem i ministrom finansija i socijalnog staranja Milojkom Spajićem.

“Ovo što smo korektni ne znači da će naše strpljenje trajati u nedogled. Može se, zaista, desiti da cisterne budu prosute po Podgorici i svim drugim gradovima”, kazao je Milko Živković iz Unije stočara Crne Gore.

Oni su danas zatražili razgovor s premjerom i ministrom finansija jer zahtjevi koje su predali Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede im nijesu ispunjeni.

Živković je tokom protesta saopštio da će čekati do 14:30 sati da im se obrate premijer Zdravko Krivokapić i ministar finansija Milojko Spajić.

Ukoliko do prijema ne dođe, Organizacioni odbor protesta će odlučiti o daljim koracima.

Ranije danas jedan od organizatora protesta Vladimir Lakić je rekao da ukoliko premijer i ministar finansija danas ne budu imali sluha za zahtjeve poljoprivrednika uslijediće zatvaranje i gašenje farmi.

On je, kako prenosi portal RTCG, naglasio da poljoprivrednici traže smjenu ministra i članova menadžmenta Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede.

Farmeri su na prethodnom protestu poručili da će u danas, 28. juna izaći ispred vlade sa cisternima punim stajskog đubriva koje će, ako im ne ispune uslove, prosuti ispred zgrade izvršne vlasti.

Oni traže da vlada izdvoji novac iz rezerve budžeta i da im se plati po 0,05 evra po litri proizvedenog mlijeka od 1. januara ove godine, do stabilizacije tržišta stočne hrane.

Osim toga traže i povraćaj akcize na gorivo po hektaru za sve obrađene površine u Crnoj Gori uključujući i pokošene površine.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register