Obraćanje premijera povodom 200 dana rada vlade (video)

Objavljeno: 26.06.2021, 12:17h

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić je, povodom 200 dana Vlade, poručio da u ovoj zemlji neće biti selektivne pravde i povlaštenih, te da njegova agenda nije usmjerena protiv bilo koga, već za bolju državu svih, u svakom kutku Crne Gore.

On je naglasio da je Vlada apsolutno opredijeljena da Crna Gora bude prva sljedeća članica EU.

Krivokapić je podsjetio da je, kada je 4. decembra preuzeo Vladu Crne Gore, epidemija virusa korona bila u jeku – sa više od 10.000 aktivnih slučajeva, a ekonomija u nikad većoj recesiji, uz pad od 15,2 odsto.

“Nakon samo 200 dana, dobrim upravljanjem, epidemiju smo stavili pod kontrolu, od svjetskog vrha po broju zaraženih došli smo do zemlje sa trećinom vakcinisane populacije. Danas imamo samo 288 aktivnih slučajeva”, rekao je Krivokapić.

On je ukazao da je javni dug Crne Gore samo za tri mjeseca smanjen sa 103 na 88 odsto bruto domaćeg proizvoda, što je, smatra, rezultat za koji su većini država potrebne godine, saopšteno je iz Kabineta premijera Crne Gore.

“Vlada je predložila, a parlamentarna većina usvojila zdrav i odgovoran budžet za ovu godinu koji će omogućiti opravak i stabilizaciju ekonomije. Uspjeli smo da ovaj budžet bude i socijalni i razvojni. U godini socijalne pravde, uveli smo i dječji dodatak, a obezbijedili smo i besplatne udžbenike za osnovce”, rekao je Krivokapić.

Krivokapić je pojasnio da je to plan ka održivim rješenjima za podršku i pomoć porodicama i dio paketa socijalnih servisa, koje je Vlada uspostavila.

“Oporavljamo ekonomiju, otvaramo granice, spremno dočekujemo turističku sezonu, a svega tri mjeseca nakon osnivanja potpuno je funkcionalna i nova nacionalna avio-kompanija ‘Er Montenegro’ (Air Montenegro)”, naveo je Krivokapić.

On je rekao da je usvajanjem Izmjena i dopuna spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti odmah nakon preuzimanja vlasti počela, kako smatra, nova era u kojoj su vjerska prava i slobode potpuno zaštićene, a crkve i vjerske zajednice slobodne u vjerskom životu – bez miješanja izvršnih organa vlasti.

“Dokazali samo da ispunjavamo obećanja. Hoćemo očuvanu Crnu Goru i racionalno korištenje prostora. Zato je Vlada stavila moratorijum na detaljni urbanistički plan Budva Centar i DUP Bečići. Ovo je poruka da opšte blago Crne Gore nijedan pojedinac ni interesna grupa ne može prisvojiti”, naglasio je Krivokapić.

Krivokapić je poručio da nema nasilnog otimanja imovine, selektivne pravde i povlaštenih.

“Područje Parka prirode ‘Platamuni’ proglasili smo kao prvo zaštićeno morsko područje, što je i prvi korak u planiranju prostora mora. Kreiramo novi pristup očuvanju prostora Crne Gore”, poručio je Krivokapić.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register