Vulin: Izručenje Marovića zavisi od postupka koji se vodi u Srbiji

Objavljeno: 25.06.2021, 10:44h

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je rekao da ne zavisi od policije da li će Srbija izručiti Crnoj Gori bivšeg visokog funkcionera Demokratske partije socijalista, Svetozara Marovića, koji je osuđen zbog korupcije.

“Da li će Svetozar Marović biti izručen Crnoj Gori ili ne, zavisi od ishoda postupka koji se vodi pred nadležnim sudovima u Srbiji, a ne od policije”, poručio je Vulin, u pisanoj izjavi predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, prenosi Beta.

“Oni koji sad kažu da nekim od nas treba zabraniti ulazak u prijateljsku i bratsku Srbiju, neka oni samo dozvole gospodinu Maroviću da se vrati tamo gdje treba da se vrati i ne brinu o nama. Ja ću uvijek biti prijatelj građana Srbije. Neka oni omoguće ostvarenje vladavine prava i da se Marović vrati direktno u Spuž”, rekao je Bečić, u razgovoru za Vijesti.

Vulin je rekao i da se sa pokojnim mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem slagao i nije, “ali obojica smo mislili da je Srbija majka svih Srba i da im duguje zaštitu, da takozvano Кosovo nije država i da u Srebrenici nije bilo genocida”.

“To smo poslednji put jedan drugom ponovili u manastiru Morača na pomenu ubijenom (bivšem ministru odbrane Savezne republike Jugoslavije) Pavlu Bulatoviću”, naveo je Vulin.

Kako su mediju nedavno javili, ni više od pet mjeseci Ministarstvo pravde Srbije nije odgovorilo crnogorskim kolegama na ponovljeni zahtjev da izruče Marovića.

Marović se više od četiri godine nalazi u Beogradu, gdje se, prema riječima njegovih pravnih zastupnika, liječi.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, prije tri mjeseca, da je pitanje izručenja Marovića komplikovano.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register