EU odbila mogućnost susreta s Putinom

Objavljeno: 25.06.2021, 09:38h

Još je rano jer zasad ne vidimo radikalne promjene u Putinovom ponašanju

Evropska unija je odbila mogućnost sastanka na vrhu s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom jer nisu stvoreni uslovi za to, rekli su čelnici nakon evropskog samita u Briselu.

‘Danas se nismo mogli dogovoriti o tome da se u skorije vrijeme trebamo sastati na samitu’, rekla je kancelarka Angela Merkel koja je zajedno s Francuskom željela takav susret, prenosi Hina.

“Još je rano jer zasad ne vidimo radikalne promjene u Putinovom ponašanju”, rekao je litvanski predsjednik Gitanas Nauseda.

“Obavezati se bez ikakve crvene linije, bez ikakvih preduslova, bila bi veoma loša poruka”, dodao je.

Angela Merkel je ipak ocijenila da je “važno nastaviti dijalog”.

“Podržao sam Njemačku i Francusku u vezi s dijalogom s Rusijom na najvišem nivou. Sada moramo utvrditi koji kanali dijaloga mogu biti korisni”, izjavio je austrijski kancelar Sebastian Kurz.

“Odnosi s Rusijom ne mogu se svesti na ekonomske sankcije i na izgon diplomata. U nekom trenutku moramo imati mogućnost da se sastanemo za stolom”, rekao je belgijski premijer Alexander De Croo.

Francuska i Njemačka su se zauzele za obnovu dijaloga s Rusijom, ali je predlog o njegovom nastavku na najvišem nivou između EU i Rusije podijelio evropske čelnike.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register