Medojević: Izbori su jedino rešenje ako nema dogovora o novoj vladi

Objavljeno: 02.06.2021, 13:27h

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević je rekao danas da je aktuelnu političku krizu u Crnoj Gori moguće riješiti ili izborom nove vlade ili novim izborima.

On je pozvao Demokrate i Građanski pokret URA da potpišu koalicioni sporazum kojim će izabrati novu vladu i novog premijera. Ako se to ne desi, jedino rešenje su, poručuje, novi izbori.

„Ovako više ne ide. Ako možemo da se dogovorimo u okviru većine koja stoji iza ove Vlade, onda su sve opcije otvorene. Ako ne možemo, a ovo govorim u svoje ime, u političkoj teoriji i praksi postoji samo jedno rješenje – izbori. Nismo za opciju izbora ne zato što nismo spremni, DF je spreman jer je već pet godina u kampanji, već zato što mislimo da treba isprobati sve druge opcije“, istakao je Medojević.

Dodaje da premijer Krivokapić više nema povjerenje DF i da je, nakon što su iz tog političkog saveza saopštili da neće podržati njegovu inicijativu za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, premijer trebalo da pokrene pitanje povjerenja Vladi.

„Mi nismo izazvali krizu, krizu je izazvao premijer koji je od parlamenta tražio smjenu ministra kog je predložio. Normalni premijer, u normalnim državama, prvo konsultuje većinu u parlamentu, pa onda šalje inicijative. Ako vi kao premijer nemate podršku za smjenu ministra, onda treba da tražite povjerenje za čitavu Vladu“, naveo je Medojević.

Poručuje da DF neće „rušiti“ Vladu s Demokratskom partijom socijalista Mila Đukanovića, ali i da neće ćutati „kad Vlada krši zakone i osnovna izborna obećanja“.

Milan Knežević je dodao da je Krivokapić nepotpisivanjem temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom „brutalno iznevjerio izbornu volju od 30. avgusta, koja je bila zasnovana na poništavanju Zakona o slobodi vjeroispovesti, donošenju novog zakona i potpisivanju temeljnog ugovora kako bi se regulisali odnosi države Crne Gore i SPC“.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register