Demokrate i URA odbili predlog za rekonstrukciju Vlade

Objavljeno: 02.06.2021, 14:03h

Premijer Zdravko Krivokapić ne treba da podnese ostavku, ima podršku Demokratske Crne Gore, poručio je danas predsjednik Skupštine i lider Demokrata Aleksa Bečić.

“Žalim što nemamo, kao u drugim evropskim zemljama, zakonsku obavezu da svi samostalno nastupimo. Na izborima da se izmjere i da imamo jasnu sliku ko ima koliki legitimitet. Demokratska Crna Gora je bila i jeste i biće partner ovoj Vladi. Svako ko misli drugačije ima pravo da je testira. Demokratska Crna Gora poštuje što je obećala 4. decembra”, rekao je Bečić novinarima.

Bečić je rekao da je izlišno komentarisati poziv DF-a da se potpisuje sporazum sa Demokratama i Građanskim pokretom URA.

Iz Građanskog pokreta URA su poručili da se njihovo učešće u vlasti sa ideološki različitim strankama u parlamentarnoj većini može bazirati isključivo na sporazumu koji su potpisala tri lidera pred formiranje vlasti poslije 30. avgusta

“Državni interes Crne Gore je na prvom mjestu, a on je u ovom momentu izglasavanje budžeta u Skupštini Crne Gore od strane parlamentarne većine, nakon čega se može pričati o svemu što blokira njeno funkcionisanje i o svim političkim kombinatorikama”, saopštili su  iz URA kao odgovor na jučerašnje saopštenje ZBCG (Za budućnost Crne Gore) i njihov poziv da se potpiše novi sporazum o funkcionisanju vlasti.

Iz URE kažu da zbog neusvajanja budžeta trpe svi građani i da državi prijeti kolaps u mnogim oblastima ako budžet ne bude usvojen.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register