Dan: Ispituju se ugovori sa privatnim zdravstvenim ustanovama

by | jun 2, 2021 | Novosti | 0 comments

Radna grupa Ministarstva zdravlja i Fonda za zdravstveno osiguranje ispituje sve sklopljene ugovore sa privatnim zdravstvenim ustanovama, kojima su se prethodnih godina na teret državnog budžeta isplaćivala ogromna novčana sredstva za liječenje građana, potvrđeno je Danu.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Dragoslav Šćekić kazao je za Dan da radna grupa kojom rukovodi ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović analizira sve ugovore, uključujući i sa privatnom bolnicom Kodra gdje je upućivan najveći broj pacijenata.

Prema podacima Fonda zdravstva, prošle godine je Kodri isplaćeno 5.746.000 eura, dok je liječenje u svim privatnim ustanovama koštalo oko 11.500.000 eura.

Istoj ustanovi je i u 2019. godini isplaćeno čak šest miliona euraza liječenje 4.318 pacijenata.

Prema ugovoru sa Fondom, u toj ustanovi se o trošku države liječe pacijenti kojima su potrebne operacije iz oblasti opšte, vaskularne i grudne hirurgije, urologije, oftalmologije, ortopedije, usluge u Hiperbaričnoj komori i vantjelesna oplodnja, prenosi Mina business.

Kodra je od januara 2017. godine dio mreže zdravstvenih ustanova, pa građani već četvrtu godinu zaredom mogu da biraju da li će određene medicinske usluge, sa uputom i pod istim uslovima, dobiti u toj privatnoj bolnici ili u Kliničkom centru Crne Gore.

0 Comments

Submit a Comment