‘Zetski dom’ objavio junski repertoar

Objavljeno: 01.06.2021, 23:19h

Junski repertoar u “Zetskom domu” otvoren je večerašnjim izvođenjem predstave “Kapital” (režija: Andraš Urban.

U utorak, 8. juna (19:00), na programu će biti Filmsko veče posvećeno nedavno preminulom Božidaru – Boti Nikoliću, direktoru fotografije i reditelju, koje će biti upriličeno u saradnji s Crnogorskom kinotekom.

Juna 10. slijedi izvođenje koreodrame “U amanet” (20:00). Riječ je o autorskom projektu Tamare Vujošević Mandić, u produkciji podgoričkog FIAT-a.

U petak, 11. juna (19:00), na programu će biti komad “Rani jadi”, koji je, po istoimenom djelu Danila Kiša, režirao Petar Pejaković, čiji su akteri djeca i mladi Cetinja.

Komad Crnogorskog narodnog pozorišta “Đokonda”, nastao po motivima romana Viktora Lodata, čija je rediteljka Dušanka Belada, publika u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” moći će da isprati u subotu, 12. juna (20:00).

Istog dana, u Podgorici će premijerno biti izvedena predstava “Ana Karenjina”,  u koprodukciji Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” i Dramskog studija “Prazan prostor”. Reditelj komada po istiomenom Tolstojevom djelu je Mirko Radonjić, dok će premijera biti upriličena u vojnom hangaru u Zagoriču (19:00).

U ponedjeljak, 14. juna, slijedi još jedno izvođenje predstave “Rani jadi” (19:00), dok će dan kasnije, povodom 110 godina od smrti projektanta “Zetskog doma”, znamenitog arhitekte Josipa Sladea, biti upriličen događaj “Arhitektura sjećanja” (12:00).

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register