Shinas: Debata o budućnosti EU da se fokusira na ‘obične ljude’

Objavljeno: 01.06.2021, 13:39h

Potpredsjednik Evropske komisije za promociju evropskog načina života Margaritis Shinas je istakao da Konferencija o budućnosti Evrope treba da se fokusira na “obične ljude” a ne na “briselski mjehur”.

Konferencija o budućnosti Evrope “treba da bude prilika za pokretanje prave debate sa ‘običnim ljudima’ a ne sa onima iz ‘briselskog mehura”, rekao je Shinas 31. maja na plenarnoj sednici 65. Konferencije odbora za pitanja zajednice (COSAC).

Prema Shinasovom mišljenju, bio bi “neuspjeh” ako bi debata o budućnosti Evrope, koja je počela 9. maja u Strazburu, bila “samo još jedna prilika u kojoj Brisel razgovara sa Briselom”.

“Jer će ljudi koji su uključeni u evropsku politiku uvijek imati priliku da stvari urade bolje”, rekao je Shinas.

Ističući da je Konferencija “jedinstvena prilika da se stvari iznesu iz Brisela”, Shinas je pozvao sve djelove društva da se priključe debati, od socijalnih partnera, regionalnih vlasti i nacionalnih parlamenta, do poljoprivrednika i Erazmus generacije.

On se dotakao i pitanja migracije za koje je Evropska komisija utvrdila paket predloga u septembru 2020. i koji je sada u fazi pregovora na nivou Savjeta i Evropskog parlamenta, prenosi euractiv.rs.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register