Pompeo: Postoji mnogo dokaza da je virus korona procurio iz laboratorije u Vuhanu

Objavljeno: 31.05.2021, 09:38h

Bivši direktor CIA i nekadašnji državni sekretar SAD Majk Pompeo je izjavio da su se na Institutu za virusologiju u kineskom gradu Vuhanu izvodili tajni vojni eksperimenti i istraživanja, kao i da postoji mnogo dokaza da je virus korona procurio iz laboratorije.

Pompeo se oglasio nekoliko dana nakon što je Džozef Bajden, sadašnji predsjednik SAD, naredio obavještajcima da u narednih 90 dana utvrde porijeklo viusa koji izaziva bolest kovida 19.

Pompeo je za Fox news rekao da je Kina odbila da kaže na čemu su radili, kao i da je odbila pristup Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, zaključujući da sama operacija prikrivanja navodi na to da se tamo dešavalo mnogo toga što se ne zna.

“Ta laboratorija za ispitivanje virusa je još tamo i radi. Vjerovatno da izvodi ispitivanja koja su i dovela do toga da virus procuri iz laboratorije. Samo kineska Komunistička partija zna odgovor, ali čitav svijet zaslužuje odgovor i oni moraju da nam kažu šta se dogodilo”, kazao je Pompeo.

Od početka pandemije prošle godine, Pompeo zastupa teoriju o tome da je virus procurio iz laboratorije u Vuhanu.

“Još od proljeća 2020. postoje dokazi da je virus potekao iz laboratorije. Znamo da je tamo bilo ljudi koji su se razboljeli, naučnika koji su se tamo razboljeli”, rekao je Pompeo. On je dodao da su virusi u laboratorijama modifikovani da budu zarazniji i potencijalno smrtonosniji i da aktuelna administracija to mora da istraži, prenio je Tanjug.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register