Menadžment i uredništvo RTCG otpisali Abazoviću

Objavljeno: 28.05.2021, 20:36h

Na izjavu potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, da je grčki scenario bio potencijalni scenario za Javni servis I da se on stidi RTCG-a, reagovali su menadžment i uredništvo Radio i televizije Crne Gore.

Reagovanje prenosimo integralno: 

Uvaženi gospodine Abazoviću,

Ako ovako nastavite da govorite o Javnom servisu, tačno ćemo pomisliti da imate nešto protiv nas. Ne samo kao „građanin pokorni” koji, kako čusmo, cijeni da je „RTCG kataklizma”, za koju je, da se Vas pitalo, trebalo provesti „grčki scenario”, nego i kao Dritan Abazović koji je pročelnik ministarstava sile. Srećom, pa ta dva Dritana ne misle isto, zbog čega otpada sumnja da ste u Javnom servisu, kao šef bezbjednosnih službi, aktivirali „agenta spavača” da snimi privatan razgovor između novinarke i njenog gosta, radi kompromitacije i novinarke i RTCG. Zato nam dozvolite pretpostavku da su Vam se bezbjednosne službe otele kontroli, pa rade na svoju ruku. Stoga ne bi bilo loše da im, kao starješina, sugerišete da izvrše forenziku jednog telefona u pres službi Demokrata, kako bi se saznalo ko je neovlašćeno snimio i ko je distribuirao inkriminisani snimak. Tako biste nam bili na ponos, a ne da se stidimo kao Vi nas.

Sažaljevamo slučaj ako mislite da pričama o Srebrenici, Vukovaru, Dubrovniku, deportaciji izbjeglica, otmici u Štrpcima i Haškom tribunalu, partizanima kao antifašistima i četnicima kao kvislinzima, aneksiji Crne Gore 1918. i komitama, nastojimo izazvati građanski rat u zemlji, a da Vaša pregnuća ostaju u sjenci. Recimo, kao ono ministarke četiri resora, koja je, iz crnogorskog školstva, „dok dlanom o dlan”, počistila sumnjive i nepoćudne. Koju ste javno pohvalili za postignute rezultate u emisiji na Vašoj omiljenoj televiziji. Čak ste, u bogougodnom razgovoru, izrazili simpatije kad Vam neko kaže da ste „albanski četnik”. Budući da u nadimcima, s pomenutom ministarkom, dijelite istu ideološku odrednicu, mogli biste, komotno, zamijeniti i resore. Ona bi, za tili čas, pospremila Javni servis, a Vi biste se lišili noćne more zbog koje se, govorom mržnje, kompromitujete u domaćoj i međunarodnoj javnosti.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register