Krivokapić: Neću podnijeti ostavku, neka me smijene

by | maj 27, 2021 | Novosti | 0 comments

On je novinarima u Skupštini, nakon Premijerskog sata, rekao da se o rekonstrukciji Vlade može razgovarali ali na principima koji predstavljaju ekspertsku vladu.

„Sad vam tvrdim, podnijeti ostavku neću dok me ne smijene“, kazao je Krivokapić odgovarajući na pitanje da li ima informaciju da bi neko mogao da traži izglasavanje povjerenja premijeru.

Govoreći o eventualnoj rekonstrukciji Vlade, Krivokapić je naveo da su neke političke partije, koje nemaju eksponirane predstvanike direktno u vlasti, možda sa pravom nezadovoljne, i da ih razumije.

„Ali ne možete da pravite ustupke pojedinačno i u interesu jedne, a ne druge grupacije. Mislim da je u ovom trenutku ekspertska vlada lijek za sve“, kazao je Krivokapić, prenosi Mina.

Upitan da li to znači da su u ovom trenutku odustali od rekonstrukcije Vlade, Krivokapić je odgovorio da razgovara i da želi da razgovara kako bi vidio koji su to zahtjevi, na koji način ih realizovati i sa kojim kapacitetima.

Krivokapić je upitao zašto se toliko prigovarao aktuelnoj Vladi.

„Kao da svi žele da ova Vlada ne traje. Vjerujte da ako ova Vlada ne bude trajala bar do predsjedničkih izbora u Crnoj Gori, mislim da ćemo imati veće probleme nego što ih sad imamo“, rekao je Krivokapić.

Na pitanje da li ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović, koji je u emisiji Načisto kazao da njegov sin posjeduje nelegalni objekat, ostaje član Vlade, premijer je odgovorio potvrdno.

Krivokapić je rekao da Mitrović do sada nije napravio bilo kakav prestup tokom svog rada.

„Vjerovatno je bio previše zbunjen jer je dao nekoliko vrlo specifičnih izjava. Njegovo gostovanje u emisiji Načisto je na neki način stvorilo sliku da aktuelna Vlada nije potpuno ekspertska“, naveo je Krivokapić.

Upitan da prokomentariše optužbe lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića o umiješanosti u šverc cigareta, Krivokapić je naglasio da se nikada u životu nije bavio niti kriminalom, niti bilo kojom koruptivnom aktivnošću.

Kako je naveo, sve što neko kaže, treba da dokaže.

Krivokapić je dodao da je najlakše pustiti u etar nešto i za to ne odgovarati.

„Mislim da su te stalne ucjene jedan stil djelovanja određenih političkih lidera koji, nažalost, stvaraju ne lošu sliku o meni, nego o nama, i krajnje je vrijeme da svaki dokaz koji imate dostavite javno na uvid“, rekao je Krivokapić.

0 Comments

Submit a Comment