Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma prozvalo neke medije i NVO-e

by | maj 18, 2021 | Novosti, Priča dana | 0 comments

Nastavak saopštenja koje je izdato povodom reakcija na gostovanje ministra Ratka Mitrovića u emisiji “Načisto”, TV Vijesti, prenosimo u cjelini:

“Zanemarićemo  činjenicu da su se mnogi mediji selektivno bavili svojim poslom tokom prethodnih 30 godina, za vrijeme bivše vlasti koja je opustošila Crnu Goru i osiromašila njene građane.  Mediji, kao i nevladine organizacije, trebalo bi da budu jedan od korektivnih faktora bilo koje vlasti u državi. Međutim, opasno je kada interesni lobiji zloupotrebljavaju pojedine medije i neke NVO da bi odbranili poslove čija je zakonitost pod znakom pitanja. Odluka Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma kojom se stavlja moratorijum na interesna područja određenih građevinskih klanova, pretvorila je ministra Mitrovića u njihovog ozbiljnog neprijatelja. Pitamo se šta je njihov cilj i šta je sljedeće? Da li će ministar biti proglašen teroristom, pijanicom ili vođom organizovane kriminalne grupe? Ako je najveći problem u Crnoj Gori nečija kuća na selu, koja je u postupku legalizacije, onda živimo u srećnoj zemlji.

Upravo sa željom da se stvari istjeraju na čistac, Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma koristi ovu priliku da jasno stavi do znanja svim građanima Crne Gore da će još snažnije nastaviti borbu za uređenje prostora po slovu zakona. Odluka o moratorijumu će itekako biti sprovedena bez oklijevanja i bez ikakvih ustupaka ikome. U tome nas neće spriječiti nikakve fabrikovane medijske hajke koje građani dobro čitaju između redova”.

0 Comments

Submit a Comment