Ispričajte jednu priču na više medijskih platformi – napredna onlajn radionica

Objavljeno: 09.05.2021, 09:35h

Pridružite se uživo Aleksandru Manasievu i Norbertu Šinkoviću na besplatnoj naprednoj onlajn radionici multiplatformskog novinarstva koja će se održati od 27. do 30. maja!

Da li ste završili naš početni onlajn kurs multiplatformskog novinarstva? Da li želite da produbite svoje znanje i naučite još trikova i tehnika zanata? Da proizvodite sadržaje prilagođene praćenju na mobilnim telefonima i angažujete svoju publiku kroz moćne multiplatformske priloge?

Pridružite se uživo Aleksandru Manasievu i Norbertu Šinkoviću na besplatnoj naprednoj onlajn radionici multiplatformskog novinarstva koja će se održati od 27. do 30. maja!

Ova praktična onlajn radionica će vam, kroz individualne i grupne vježbe i podršku naših trenera i mentora, omogućiti da steknete napredne vještine multiplatformskog novinarstva i ideje o tome kako  najbolje da ih primijenite.

Po završetku radionice znaćete kako da date nov život svojim pričama na različitim platformama i da angažujete svoju publiku. Naučićete da:

  • Bolje razumijete svu složenost medijskog okruženja koje se stalno mijenja
  • Analizirate medijske navike različitih publika i kako da, na osnovu njih, kreirate svoju uredničku politiku
  • Prilagodite svoje priče različitim platformama – onlajn, mobilne i štampanoj – i ostvarite maksimalni domet i uticaj
  • Koristite posebne tehnike proizvodnje multiplatformskih novinarskih priča
  • Prilagodite formate svojih priča različitim platformama
  • Razvijate vještine stvaranja priča posebno prilagođenih za praćenje na mobilnim telefonima
  • Primijenite nove uredničke vještine kako bi kreirali balansirani sadržaj

Imate li previše obaveza te sedmice?  Bez brige: iako je predviđeno da onlajn radionica traje četiri dana, ona je osmišljena tako da vam omogućava da prisustvujete grupnim i individualnim sesijama, ali i da u međuvremenu nastavite sa profesionalnim angažovanjem ili ličnim obavezama:

Četvrtak – subota, 27.05. – 29.05: Učesnici će imati 4 sata onlajn treninga sa pauzama između sesija i radni zadatak nakon treninga (u prosjeku 3 sata). Učesnici će moći da biraju između dva termina, jutarnjeg i popodnevnog.

Nedjelja, 30.05: Posljednji dan radionice rezervisan je za pojedinačne sesije posvećene kreiranju multiplatformskih novinarskih priča. Svaki od učesnika imaće priliku da sa trenerom i mentorom radi u prosjeku oko 30 – 45 minuta, dok drugi dio dana može se iskoristiti za samostalan rad na uređivanju priloga. Naši treneri će biti dostupni od 10:00 do 18:00 za pojedinačne sesije.

Po završetku onlajn radionice: Svi učesnici će imati priliku da se konsultuju sa našim stručnjacima u periodu nakon završetka onlajn radionice kako bi proizveli kvalitetan multiplatformski sadržaj spreman za objavljivanje.

Preduslov za prijavu za naprednu onlajn radionicu je uspješno pohađanje našeg četvorosatnog početnog onlajn  kursa multiplatformskog novinarstva. Da bi se prijavili na ovaj onlajn kurs posjetite stranicu  https://bit.ly/30WBmpN

Način prijave za onlajn radionicu: Da biste se prijavili za naprednu onlajn radionicu, popunite onlajn obrazac koji se nalazi na ovom linku –  https://bit.ly/3rQtykM

Rok za prijavu: Utorak, 25.05. do 18 časova.

Za više informacija: ukoliko imate pitanja vezi sa onlajn kursom ili onlajn radionicom mobilnog novinarstva, obratite se Maji Vasić-Nikolić e-poštom: [email protected].

Onlajn kurs mobilnog novinarstva sprovodi Thomson Media u okviru projekta  Podizanje kvaliteta vesti i nezavisnog novinarstva u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj,  koji implementira BIRN Hub u partnerstvu sa Thomson Media gGmbH, Međunarodnom federacijom novinara, Unijom evropskih emitera  Centralnim evropskim univerzitetom Medijska asocijacija Jugoistočne Evrope, Nezavisnim sindikatom novinara i medijskih radnika Makedonije i organizacijama BIRN Albanija i BIRN Srbija.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register