MUP Srbije Abazoviću: Uzdržite se

Objavljeno: 30.04.2021, 17:05h

Crna Gora nije ni zvanično ni nezvanično obavijestila Srbiju da potražuje bivšeg direktora crnogorske Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je objavilo saopštenje povodom “napada potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića na Srbiju”.

“Gospodin Abazović je odnedavno počeo da se bavi bezbjednosnim pitanjima u Crnoj Gori i zato vjerujemo da je njegova izjava kojom bez dokaza i bez povoda napada državu Srbiju i njene bezbjednosne strukture da ne traže Dragana Kovačevića, crnogorskog državljanina bivšeg direktora Uprave za nekretnine CG, posljedica neiskustva i loših informacija”, piše u saopštenju MUP-a, prenosi B92.

“Da bi mu pomogli u sagledavanju stvarnih prilika, MUP Republike Srbije želi da i njega i javnost obavijesti da:

1) Crna Gora nije ni zvanično ni nezvanično obavijestila Srbiju da potražuje bivšeg direktora crnogorske Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića.

2) Srbija je član Interpola i uvidom u sistem Interpola nije pronašla potjernicu Crne Gore za Draganom Kovačevićem u sistemu Interpola. Da je Crna Gora izdala međunarodnu potjernicu za Draganom Kovačevićem Srbija bi posredstvom jedinstvenog sistema obavještavanja u mreži Interpola to bez sumnje znala. Do danas u 12 časova, potjernice nema.

3) Ako crnogorska policija za Draganom Kovačevićem traga na svojoj teritoriji mi o tome ne znamo ništa niti možemo da znamo.

4) Ako Crna Gora želi da provjeri da li je Dragan Kovačević na teritoriji Srbije, potrebno je samo da nam pošalje zamolnicu i mi ćemo imati osnov da izvršimo odgovarajuće provjere.”

Na kraju saopštenja MUP je pozvao “i gospodina Abazovića i sve druge političare da se uzdrže od napada na MUP Srbije i da poštuju rad i upornost svih pripadnika MUP-a u borbi protiv organizovanog kriminala”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register