Ja tebi tender – ti meni trosoban stan

Objavljeno: 30.04.2021, 15:01h

Odlazeći predsjednik Opštine Nikšić i doskorašnji ministar poljoprivrede i, ujedno, potpredsjednik Vlade za finansijski sistem Milutin Simović kupio je u septembru 2019. godine imovinu vrijednu 242.000 eura. Međutim, prijavljeni prihodi visokog državnog funkcionera i njegove porodice tada nisu bili dovoljni da opravdaju toliki trošak. Šta više, nema dokaza da je Simović uopšte isplatio taj novac. Na to ukazuju podaci koje je prikupila Mreža za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije – LUPA i Monitor.

Prema podacima Uprave za nekretnine, Simović je 30. septembra 2019. godine kupio trosoban stan (150m2) i parking prostor (32m2) od kompanije “Čelebić”, koja je u vlasništvu biznismena Tomislava Čelebića, poslovnog partnera i prijatelja predsjednika države Mila Đukanovića.

Interesantno je da se u vrijeme kada se pripremala kupovina stana realizovao i milionski vrijedan tender Ministarstva poljoprivrede koji je Simović dodijelio upravo Čelebićevoj drugoj kompaniji – “Čelebić agrar”, koja je postala 30-godišnji zakupac preko 156 hektara državne zemlje po cijeni od svega 1.01 cent/ m2 godišnje, piše u istraživačom tekstu pod naslovom “Ja tebi tender – ti meni trosoban stan: Ministarski poslovi Milutina Simovića i biznismena Tomislava Čelebića”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register