Neradni dani za Vaskrs i 1.maj

Objavljeno: 29.04.2021, 12:15h

Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeno odsustvo za Veliki petak i Vaskrs – petak 30. april, nedjelja 2. maj i ponedjeljak 3. maj

Neradni dani povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada, biće subota i ponedjeljak, dok će zaposleni pravoslavne vjeroispovijesti, povodom Vaskrsa, pravo na plaćeno odsustvo imati i u petak, 30. aprila.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja, na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima, Praznik rada se praznuje 1. i 2. maja.

„Kako je drugi praznični dan nedjelja, neradni je prvi naredni dan, te su shodno tome neradni dani povodom Praznika rada subota 1.maj i ponedjeljak 3. maj“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da, na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika, vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeno odsustvo za Veliki petak i Vaskrs – petak 30. april, nedjelja 2. maj i ponedjeljak 3. maj.

Državni i organi lokalne samouprave, javne ustanove i preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa, dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posljedice po građane ili državu.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply