'; ?>

MONSTAT: Prosječna zarada u martu 526 eura

Objavljeno: 29.04.2021, 15:17h

Prosječna bruto zarada u martu iznosila je 785 eura.

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u martu je, prema podacima Monstata, iznosila 526 eura i bila je 0,6 odsto manja u odnosu na februar.

Prosječna neto zarada u martu je, u odnosu na isti mjesec prošle godine, porasla 0,4 odsto.

Prosječna bruto zarada u martu iznosila je 785 eura.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u martu u odnosu na februar zabilježile rast od 0,6 odsto, proizilazi da su realne zarade za isti period pale 1,2 odsto”, navodi se u saopštenju.

Iz Monstata su objasnili da su prosječne zarade bez poreza i doprinosa u martu u odnosu februar zabilježile rast u sektorima ostale uslužne djelatnosti 3,4 odsto, zdravstvena i socijalna zaštita 1,1 odsto, poslovanje sa nekretninama 1,1 odsto, snabdijevanje električnom energijom 0,3 odsto, kao i prerađivačka industrija 0,3 odsto, prenosi Mina business.

“Pad je zabilježen u sektorima poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 24 odsto, saobraćaj i skladištenje 4,9 odsto, vađenje ruda i kamena 2,5 odsto, građevinarstvo 1,7 odsto, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 1,7 odsto, kao i informisanje i komunikacije 1,3 odsto”, rekli su iz Monstata.

Pad je zabilježen i u sektorima snabdijevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama 1,2 odsto, umjetnost zabava i rekreacija 1,2 odsto, usluge smještaja i ishrane 1,1 odsto, trgovina na veliko i malo jedan odsto, finansijske djelatnosti i osiguranje 0,6 odsto, državna uprava i stručne, naučne i tehničke djelatnosti po 0,2 odsto.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na pcnen@t-com.me
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register