Krivokapić: Leposavić doveo u pitanje preuzete obaveze CG (video)

Objavljeno: 29.04.2021, 12:59h

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić je izjavio danas da je ministar Vladimir Leposavić uradio nešto neprimjereno, za šta nije ovlašćen, time što je doveo u pitanje ranije preuzete međunarodne obaveze Crne Gore.

Krivokapić je za TV K1 naveo da je Leposavić na neki način doveo u sumnju Haški tribunal i njegove odluke i time, bez obzira što je rekao da nije negirao genocid u Srebrenici, to na indirektan način ustvari i uradio.

“On je negirao sve odluke Haškog tribunala, a da li je ovlašćen za to? Da li je to razlog zbog kojeg bi svaki čovjek u nekoj drugoj državi bio smijenjen i zar premijer, kada je nezadovoljan radom ministra, nema pravo da ga razriješi. Ja mislim da ima”, kazao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, poenta priče u ovom slučaju je ta što se predstavlja da je jedan čovjek značajniji od cijelog sistema.

“Taj čovjek je sada toliko značajan jer se koristi u političke svrhe i treba da ispadne heroj”, smatra Krivokapić.

Ističe da je istina da je rekao ministrima da imaju slobodu, ali i da ta sloboda ima odgovarajuća ograničenja.

“Taj ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava ima obavezu na osnovu sporazuma i svih prethodnih dogovora da poštuje sve prethodno preuzete međunarodne obaveze”, rekao je crnogorski premijer.

Krivokapić je ukazao da je svoje obaveze u tom slučaju završio, odnosno poslao je Skupštini zahtjev za razrešenje Leposavića, a da je sada na Skupštini da to i završi.

Na pitanje sa kim se bore unutar sistema, Krivokapić kaže da je unutar sistema zatečeno specifično stanje koje se odnosi na curenje, čak i trgovinu informacijama.

„To je nešto što je postala najbolja šansa za određene ljude, napadaju računare, preuzimaju informacije prije nego što postanu zvanične, svaki korak prate“, kazao je Krivokapić, navodeći da je čak jedno vrijeme i on bio praćen.

Navodi da je i u policiji i u vojsci polarizovana situacija.

Odgovarajući na pitanje da li u takvoj atmosferi mogu da se bore protiv organizovanog kriminala, predsjednik vlade Crne Gore potvrđuje i kaže da su u tu bitku krenuli kako bi pobijedili.

Krivokapić je izjavio da očekuje poziv premijerke Srbije Ane Brnabić da zvanično posjeti Beograd i ocijenio da su odnosi dvije zemlje u poslednje vrijeme intenzivirani, ali da se na žalost ne može sve dovesti na najbolju mjeru preko noći.

Kako je naveo za TV K1, i sa premijerkom Brnabić, ali i sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem čuo se par puta i nadao se da će poziv za pojsetu dobiti od 17. aprila do Vaskrsa, ali da se nije desio.

„Nadam se da će biti od Vaskrsa do 15. maja. Ako nešto zavisi od Zdravka Krivokapića, ja sam tu“, kaže Krivokapić.

„Čekam poziv za zvaničnu posjetu, bez poziva nigdje ne idem. Imam rodbinu u Beogradu, ali ne bih volio da posjetom njima na neki način kažem da ne želim prethodno da dođem kao zvaničnik u Srbiju“, kazao je Krivokapić.

 

 

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register