Четњаци, поворкаши, гњездари и Љубо

by | apr 29, 2021 | Blog | 0 comments

Наш добри Љубо Филиповић, извршни координатор ГИ 21. мај,  је почео халуцинирати и тражити тајне биолошке знаке, из области ентомологије, који су најављивали пад апсолутног зла Црне Горе на чијем је челу био шеф бившег режима.

Дакако, тај паклени систем бивше власти њему је изгледао као “рај на земљи” независно од тога што сви параметри показују  да се Црна Гора под тим пљачкашким режимом сурвала у економску и социјалну провалију.

Наиме, Љубо је на свом ФБ профилу, позивајући се на руске изворе,  написао ову објаву о једном штетном инсекту: “ Природа нас је упозоравала на вријеме. Са сајта Управе за безбједност хране: ‘Боров четник (литијаш, четњак), поворкаш или гњездар (Thaumatopoea pituocampa) је једна од најзначајнијих штеточина бора.

Распрострањен је у подручју Медитерана и углавном га има током цијеле године. У посљедњих неколико година забиљежено је његово појачано присуство, које је вјероватно изазвано релативно топлим зимама, али и недостатком њихових природних непријатеља’.”

Управо тако је добри Љубо, као алузију на људе који су учествовали у величанственим литијама, нашао интересантног инсекта: боровог четника или четњака, литијаша, поворкаша и гњездара,  који је све то истовремено?!

При чему, тај медитерански “инсект четњак”, јелте,  нема природног непријатеља, што пише у Љубовој објави, те значи да од њега нема одбране! Знаковито!

Елем, не би било чудно да наш добри Љубо послије овог симпатичног примјера из ентомологије одлепрша у чисти окултизам.

Љубо се упорно труди да и даље не примјећује последице разгоропађеног зла које је владало Црном Гором током свих тих тридесет година “које су појели скакавци”!?

Послије слома опаког режима, Љубо тражи своје мјесто у новим организационим формама обнове тога зла хватајући се при том за идеолошке патрљке који се, такође,  налазе у фази растакања и стрмоглава.

Наиме, сви знамо да је прије тредесетак година у Црној Гори пукао комунизам или социјализам.

Послије њега, прије пола године, пукао је и разбојничко-пљачкашки посткомунизам послије чега левитирамо у непознатом идеолошком и политичком простору.

Тај простор има елементе анархије због двовлашћа, јер бивши режим и даље држи под својом контролом правосудни систем и медије: РТЦГ, Антена М, Побједа, Аналитика, ЦдМ, Кодекс, …

Али, све је то заџаба, процес распада старог система иде неумитним током, што показује и затварање коментаторске рубрике на ФБ зиду шовинизираног портала Антена М, јер је јавност сваки претенциозни текст тога портала и његове коментаторске ботове разносила у прах и пепео.

Дарко Шуковић није могао издржати притисак јавности и објективних коментатора већ их је назвао примитивцима и истакао бијелу заставу свог тоталног информативног пораза.

У том смислу, и Љубо нам се пуном снагом растаче у честице праха старог распалог система, за шаку долара, вјероватно, јер нема другог објашњења.

И то више није идеологија већ чудно срљање и бауљање кроз “простор који ничим не подсећа на себе”, што би рекао Миљковић.

0 Comments

Submit a Comment