Moći aspirina

Objavljeno: 28.04.2021, 07:50h

Aspirin je jedan od najkorišćenijih ljekova za ublažavanje bola, ali njegove moći su mnogo veće.

Zbog svog hemijskog sastava, ova tableta čudotvorno vraća bjelinu vešu, a da bi se to postiglo, potrebno je pet komada rastopiti u sedam do osam litara tople vode. Posivjelo rublje kojem želite da vratite svježinu stavite preko noći u taj rastvor pa sjutradan operite u mašini..

Aspirin je koristan i za cvijeće ili biljke. Čini ih otpornijima i pospješuje njihov rast. Rastopite jedan aspirin u tri i po litra vode pa naprskajte tečnost po biljkama.

Pomaže i kod uklanjanja mrlja od znoja kao i onih od jaja. Nekoliko tableta usitnite u prah, dodajte malo vode da se napravi pasta koja se stavlja na uprljani dio. Drži se nekoliko minuta pa se potom stavi u veš mašinu.

Kada vas ujede komarac, dovoljno je tabletu s jedne strane malo navlažiti vodom pa držati na mjestu uboda nekoliko minuta.

Pomaže i kod ublažavanja akni i bubuljica na način da se od nekoliko tableta i vode napravi smjesa. Drži se neko vreme na upaljenome mjestu i zatim skida mlakom vodom.

Dobar je i u borbi protiv dosadnog peruta, tako da se prah aspirina stavi u šampon, kosa se našamponira, ostavi nekoliko minuta da aspirin djeluje i potom se ispere. (Izvor: Krstarica.rs)

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply