Kašćelan i ostali će se braniti sa slobode

Objavljeno: 23.04.2021, 15:12h

Vođa “kavačkog klana“Kašćelan  pušten je da se brane sa slobode.

Viši sud u Podgorici je danas odbio predlog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da se Slobodanu Kašćelanu i drugim uhapšenim članovima tzv. “kavačkog klana” odredi pritvor zbog sumnje da su dio kriminalne organizacije koja je počinila ubistvo  i ubistvo u pokušaju.

Policija je ranije podnijela krivičnu prijavu protiv 14 osoba za stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo i pokušaj ubistva. Riječ je o pripadnicima grupe koji se u javnosti označavaju kao „kavački“ kriminalni klan.

Slobodanu Kašćelanu, koji slovi za navodnog vođu kavačkog klana, i još tri osobe je 21. aprila određen pritvor od 72 sata nakon saslušanja u Specijalnom tužilaštvu.

Za ostalim članovima kriminalne grupe je raspisana potjernica.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović je 20. aprila izjavio da je Kašćelan uhapšen zbog postojanja osnovane sumnje da je organizovao kriminalnu grupu, za koju se sumnja da je stvorena radi izvršenja najtežih krivičnih djela.

Navodni vođa „kavačkog“ klana Slobodan Kašćelan je uhapšen u Češkoj decembra 2018. godine, po potjernici Crne Gore, koja ga je sumnjičila za krivična djela ubistvo u pokušaju, stvaranje kriminalne organizacije i zelenaštvo.

Nakon izručenja, u Višem sudu u Podgorici je tokom suđenja za zelenašenje Kašćelan negirao navode optužnice i ponudio je jemstvo od pola miliona eura kako bi se u daljem postupku branio sa slobode, što je sud prihvatio.

U akciji Sektora za borbu protiv kriminala i Specijalnog državnog tužilaštva, prije tri dana uhapšeni su Kašćelan (58), njegov tjelohranitelj Vladimir Vučković (46) iz Herceg Novog, Kotorani Miloš Radonjić (35), Krsto Maroš (43) i Zoran Kažić (46), kao i Podgoričanin Darko Prelević (31) nastanjen u Pljevljima.

Oni su osumnjičeni da su, kao dio kriminalne grupu koju su navodno formirali Kotorani Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer (39), Nikšićanin Radoje Živković (35) zvani Žuti i Podgoričanin Milan Vujotić (39), krivi za ubistvo Podgoričanina i još jedan pokušaj ubistva.

Zbog stvaranja kriminalne organizacije, ubistva u saučesništvu i pokušaja ubistva, policija je podnijela krivične prijave i protiv navodnih članova tog klana koji su u bjekstvu – Zvicera, Živkovića, Vujotića, Srđe Juriševića (39) koji je takođe Kašćelanov tjelohranitelj, Kotorana Dragana Kneževića (40) i Milana Kneževića (39), Podgoričanina Aleksandra Dragićevića (35) i Zdravka Perunovića (45) iz Nikšića, koji je od ranije u spuškom zatvoru.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply