U žiriju Nagrade mlade publike 120 osnovaca iz Crne Gore

Objavljeno: 21.04.2021, 11:19h

Nagradu mlade publike organizuju i predstavljaju Evropska filmska akademija i EFA produkcija, uz podršku Mitteldeutsche Medienförderung (MDM).

Javlja: NVO Podgorica Film Festival

Djevojčice i dječaci iz Bara, Budve, Kotora, Herceg Novog, Podgorice, Nikšića i Žabljaka, od danas su dio međunarodnog žirija Nagrade mlade publike. Crnogorski osnovci, zajedno sa svojim vršnjacima iz 38 evropskih država, odlučiće koji film će osvojiti prestižnu nagradu Evropske filmske akademije.

Članovi i članice žirija dobili su svoj privatni nalog na EFA VOD platformi putem kojeg će tokom naredna četiri dana pogledati tri nominovana filma. U trci za najbolji film za mlade ove godine su: Pinocchio, italijanskog reditelja Matea Garonea, norveška drama The Crossing, Johane Helgeland i animirani film Wolfwalkers, u režiji Toma Mura i Rosa Stjuarta.

Tokom trajanja programa, putem internacionalnog chat kanala HELLO EUROPE, djeca iz Crne Gore će biti u prilici da upoznaju vršnjake iz drugih zemalja i sa njima diskutuju o filmovima. Dok će u nedjelju 25. aprila, putem Zoom-a, moći da postave pitanja direktno rediteljima i glumcima nominovanih ostvarenja.

U okviru pratećeg programa, tinejdžeri i tinejdžerke imaće priliku da učestvuju u edukativnim radionicama koje će voditi mladi crnogorski filmski stvaraoci. Scenarista Nikola Tomić održaće radionicu Elementi priče, o produkciji će kroz radionicu Od ideje do realizacije govoriti Anja Sekulić, dok će osnove režije predstaviti Sara Stijović na radionici Uvod u pokretne slike. Crnogorske glumice: Milica Šćepanović, Maja Stojanović, Vesna Vujošević Labović i Smiljana Martinović vodiće kreativne glumačke radionice Oživljavanje lika. Kao uvod u glasanje, producentkinje Tina Kuzman i Biljana Vušović održaće radionice na kojima će se analizirati nominovani filmovi.

Nagradu mlade publike organizuju i predstavljaju Evropska filmska akademija i EFA produkcija, uz podršku Mitteldeutsche Medienförderung (MDM). Organizator programa u Crnoj Gori je NVO Podgorica film festival u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore koji je partner u u programima Evropske filmske akademije. Organizaciju događaja podržali su: Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, Crnogorska kinoteka, Ambasada Italije u Podgorici, Italijanski institut za kulturu u Beogradu i Ambasada Norveške u Beogradu.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply