Šabić: Krivična prijava BIA protiv Dumanovića neubjedljiva

Objavljeno: 21.04.2021, 12:03h

Krivična prijava koju je Bezbjednosno-informativna agencija (BIA) podnijela protiv bivšeg policajca i funkcionera Pokreta “Oslobođenje” Milana Dumanovića zbog izjave da BIA i Srpska napredna stranka dijele novac od prodaje droge ne sadrži neophodne argumente i djeluje vrlo neubjedljivo, ocijenio je danas advokat Rodoljub Šabić.

Šabić je u komentaru za agenciju Beta rekao da zbog svega toga ta prijava neizbježno ostavlja utisak da je pravi cilj pritisak na Dumanovića ili sve druge koji ukazuju ili bi željeli da ukažu na sumnje u nezakonito postupanje ljudi iz vlasti.

“Okrivljeni je u emisiji (Utisak nedelje) izričito rekao da svoje tvrdnje može i da dokaže. Očekivana i logična reakcija nadležnih bi bilo da ga pozovu da to i uradi, dakle da proveri činjenice i dokaze na koje se poziva a ne da bez ikakve provere i odlaganja protiv njega podnese krivičnu prijavu”, naveo je Šabić.

On je dodao da čak i da je utvrđeno da su te tvrdnje netačne, to samo po sebi ne bi bilo dovoljno za postojanje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply