U Krašićima ulovljen ugor težak 25 kg

Objavljeno: 20.04.2021, 10:31h

Podvodni ribolovac Peđa Đuković, član Sportskog ribolovnog kluba ‘Galeb’ iz Tivta, je ulovio prije par dana u Krašićima ugora teškog 25 kilograma.

U ovom izazovnom lovu na ugora, koji pripada rodu jegulja, Peđi je pomogao profesionalni ribolovac i kuvar Milan Popović iz Bara.

“Takav plijen u moru bio je izuzetno opasan za lov, zbog svoje nevjerovatne snage. Kod nas su uglavnom lovljeni ugori čija je težina dva, tri kilograma, a najveći ulovljeni imao je deset. Ugor kojeg je Peđa ulovio imao je preko 25 kilograma. Pored toga što je ovo prava atrakcija, imali smo sreće da ga ulovimo na dubini od 10 metara, s obzirom da se ova vrsta nalazi obično mnogo dublje u moru.“, kaže Popović za PCNEN.

Kada su ulov stavili na vagu, nije izdržala.

“Do ponovnog vaganja nismo znali kakav trofej imamo u rukama“, dodaje Popović.

Članovi njihovog kluba kao i mnogi iskusni ribolovci tvrde da takav ugor još nije ulovljen u našim vodama.

“Kada smo javno stavili sliku na društvene mreže i javili u klub šta smo ulovili, telefoni nisi stajali da nam zvone. Sa svih strana pohvale i komplimenti. Jedan od komentara bio je čak ‘da li je moguće, ovo je fotošop’. Bila je to prava atrakcija u svijetu ribara“, kaže Popović.

Ulov je podijeljen među prijateljima, a dio je završio u brodetu, koji je pripremio Milan.

“Peđa je očistio ugora i podijelio fete od ribe prijateljima i meni.  Od ostatka smo spremali mediteransko jelo brodet, koje je najbolje za tu vrstu ribe, i poslužili ga članovima našeg kluba. Ovako velikim ulovom, uspjeli smo nahraniti oko tridesetak ljudi“, kaže Popović.

T. Đurnić

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply