Administrativni odbor pogrešno primijenio zakon o RTCG

Objavljeno: 20.04.2021, 16:48h

Media centar (MC) je pozvao danas Administrativni odbor da ispravi svoju jučerašnju odluku o  Predlogu liste za imenovanje članova Savjeta Radio i Televizije Crne Gore, jer je, prema ocjeni MC, u Predlog liste morao biti uvršćen kandidat Privredne komore, ukoliko je dostavio urednu dokumentaciju, a ne kandidata Unije poslodavaca.

“Član 31 Zakona o RTCG propisuje da ako predlagači (Privredna komora i Unija poslodavaca) podnesu odvojene predloge, razmatraće se predlog predlagača prema redosljedu ovih predlagača. Kako se u članu 31 prvo po redosledu nalazi Privredna komora, Administrativni odbor je morao da provjeri ispravnost dokumentacije njihovog kandidata a tek ako taj predlog ne ispunjava propisane uslove, mogao je da razmatra predlog (dokumentaciju) narednog predlagača,  a to je Unija poslodavaca”, navedeno je u saopštenju MC koje je potpisao Goran Đurović, izvršni direktor ove nevladine organizacije.

U saopštenju se podsjeća na to da je MC u decembru 2020. poslao svim klubovima poslanika prijedlog izmjena Zakona o RTCG u želji da se stvori osnov za suštinsko oslobađanje RTCG neprimjerenog uticaja političkih partija. “Nova skupštinska većina nije željela tada hitne izmjene zakona, a odlagala je i primjenu važećeg propisa“, konstatuje se u saopštenju.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply