Upravni sud: Vukčević nije bio u konfliktu interesa

by | apr 19, 2021 | Novosti, Priča dana | 0 comments

Vukčević je 2018. godine većinom glasova skupštinske većine, tada okupljene oko Demokratske partije socijalista (DPS), smijenjen sa pozicije potpredsjednika Savjeta RTCG nakon što je Agencija za sprječavanje korupcije tada utvrdila da je u konfliktu interesa. Vukčević je navodno, prema rješenju Agencije, „mogao biti u konfliktu interesa“, jer je istovremeno sa javnom funkcijom bio osnivač u preduzeću koje se bavilo produkcijom. Tada je iz Savjeta zbog kršenja Zakona o sprječavnju korupcije smijenjen i Goran Đurović, nakon čega je DPS povratio potrebnu većinu u Savjetu da smijeni generalnu direktorku Andrijanu Kadiju.

Vukčević i njegov advokat tada su više puta upozoravali da je smjena nezakonita i da nije bio u konfliktu interesa. On za portal PCNEN kaže da „najmanje“ očekuje izvinjenje Agencije za sprječavanje korupcije.

„Nakon tri i po godine po sudovima, nemam potrebu za puno komentara jer je Sud svaki put veoma jasno i decidno rekao presudama: Nikola Vukčević nije bio u konfliktu interesa i nezakonito je razriješen sa pozicije u Savjetu RTVCG. Ukupne odgovornosti radi, podsjetiću, zbog nezakonite odluke Agencije za sprječavanje korupcije – razriješen sam sa mjesta člana Savjeta RTCG. Imajući u vidu da je, na moje zadovoljstvo, Upravni sud prilikom donošenja svih odluka po mom pitanju imao identičan stav u moju korist, te da je u ovoj trećoj presudi dao konačnu odluku da nisam prekršio Zakon, najmanje što očekujem je izvinjenje Agencije za sprečavanje korupcije“, pojašnjava Vukčević.

Ivan Čađenović

0 Comments

Submit a Comment