Leposavić: Vrijednost za koju se borim veća je od funkcije (video)

Objavljeno: 15.04.2021, 21:39h

Ono što bi moglo da padne su pojedinačne maske, dakle, pale bi maske i eventualno legitimiteti i rejtinzi pojedinih političara ili pojedinih poslanika ili pojedinih političkih grupa onoga što je parlamentarna većina

Ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava Crne Gore Vladimir Leposavić rekao je za RTS da neće podnijeti ostavku jer je njegov zadatak pomirenje i poboljšanje međuetničkih odnosa. Dodaje da to nije pitanje njegove tvrdoglavosti, nego da je riječ o vrijednostima za koje se bori.

Leposavić smatra da je pitanje o Srebrenici koje mu je upućeno u parlamentu zlonamjerno, ali ističe da je pokušao da odgovori u najboljoj namjeri.

“Kao što sam najavio, neću podnijeti ostavku, odnosno ne razmišljam o tome da podnesem ostavku zato što znam vrlo dobro i osjećam da sam u pravu, da je razlog mog istupanja dobar i pravedan i da je u korist svih, konačno onog što je moj zadatak – pomirenje i poboljšanje međuljudskih, međuetničkih odnosa, bez obzira na sumnje koje postoje”, naveo je ministar.

Leposavić je rekao da njegovim eventualnim razrješenjem vlada neće pasti, ali i podsjeća da je iz najbrojnije koalicije parlamentarne većine rečeno da oni ne planiraju da ruše Vladu.

“Ono što bi moglo da padne su pojedinačne maske, dakle, pale bi maske i eventualno legitimiteti i rejtinzi pojedinih političara ili pojedinih poslanika ili pojedinih političkih grupa onoga što je parlamentarna većina”, naveo je Leposavić.

Na pitanje o tome da li je pod nečijim uticajem, Leposavić navodi da veruje da je “isključivo svoj čovjek”.

“Ja nikada nisam upoznao Andriju Mandića lično, nikada nisam upoznao Milana Kneževića, vidio sam ga prvi put u Skupštini kad se glasao Zakonu o slobodi vjeroispovesti pošto sam ja u ime Vlade kao predlagača obrazlagao razloge, premda ih je obrazložio i narod vrlo upečatljivo u prethodne dvije godine. Tada sam vidio te ljude i nisam u tom smislu stigao ni da ih upoznam”, rekao je Leposavić.

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply