Трањави покушај државног удара неспокојног вампира

Objavljeno: 13.04.2021, 22:45h

Пише: Војин ГРУБАЧ

Заџаба је помамљеном шефу ДПС-а организовање очитог, уличног и пузајућег државног пуча кроз трањаве протесте својих јадних лажикомита, дјелова полиције који су били и остали његова Преторијанска гарда све уз подршку медија које контролише на тај начин да буду сијачи мржње, хаоса и дезинформација.

И све то уз помоћ организованог криминала и Веселина Вељовића који је претпостављени руководилац ове чемерне и трапаве побуне о чему је у свом задњем обраћању напоменуо премијер Здравко Кривокапић.

Вељовићев одговор премијеру Кривокапићу је био на нивоу јефтине демагогије и сијања магле, јер он нема елементарне храбрости и знања да изађе на ТВ дуел било којем представнику новог режима и одбрани своје неодбрањиве ставове.

Таквим одговором он је фактички потврдио идеолошку заштиту паралелним структурама власти подржавајући противзаконита дјеловања квазипатриотских група хулигана на улицама Црне Горе.

Вељовићево учешће у својству организатора садашњих нереда се подразумијева што је предмет истраге која је, изгледа, у току.

У сваком случају, премијерово упирање прстом у Вељовића и оштри осврт лидера ДНП-а Милана Кнежевића на ту тему, вјероватно представљају почетак извођења умишљених вођа паралелног система власти на чистину.

Јер, они не разумију да се послије пораза којег су доживјели 30. августа на парламентарним изборима, као и у Будви и Никшићу- више не може прескочити метафизика нити дијалектика, шансе нема!

Таласи мржње анонимних организација и појединаца  

Пронаћи на Ђукановићевим медијима информацију ко је “вођа, лидер или предсједник” опскурних организација попут “Црногорског прољећа” или “Монтенегро интернационала”, шансе нема јер се ти некакви “руководиоци” очито крију од јавности.

Осим тога, у осионим коментаторским рубрикама Ђукановићевих медија постојала је и сада постоји сила анонимуса и лажних профила који остављају екстремистичке изјаве и хушкају на насиље против противника ДПС-а, такође се не идентификујући.

Зато се логично намеће питање- чега се плаше ти ликови ако су, како кажу, “патриоте и искрени борци за Црну Гору”!?

Aко те опскурне организације и анонимне патриоте желе промовисати било какво “црногорство” зар им није познато да је црногорство у позитивном смислу синоним за чојство и јунаштво, или како!?

Дакле, све те организације и ликови имају крупни карактерни и идеолошки дефект јер демонстрирају кукавичлук, несојство и нечојство што су антицрногорске категорије.

Зато није ни чудо што се нико од тих несретних страшигуза не смије појавити на било којој ТВ станици, јавно изнијети свој став и сучељити га с опонентима.

Умјесто тога пласирају неадекватне и глупе фразе, фазоне, форе и пароле које никоме ништа не значе, а све с циљем да мобилишу биједне маргиналце и талог друштва који бурликањем и окупљањем ништа не може промијенити када је коначни пад прошлог режима у питању.

Једино логично објашњење овог анонимног таласа мржње којег продукује стари режим је у томе да је сав овај режирани хаос раније био под управом АНБ а сада тиме руководи паралелни систем власти којег је формирао бивши режим послије свог пада.

Министар полиције без јасних позиција у обраћању јавности

Министар полиције Сергеј Секуловић би свакако морао бити транспарентнији у свом раду јер постоје многе недоумице у јавности.

Наиме, јавност би жељела знати- колики дио полиције он држи под контролом а који дио полиције је изван његове контроле и под контролом Монструма?

Како се према блокирању магистрала од стране хулигана Мила Ђукановића није прецизније одредио, ред је да се одреди јер му се може десити да му сваку улицу у Црној Гори блокира било која друга или трећа група, под разним изговорима, па ће онда настати проблем- шта радити у том случају?

Надаље, ако му одређене амбасаде сада сугеришу недејствовање према уличним хулиганима, ред је да то каже јавности али тада би било лијепо питати амбасаде шта да се ради ако се као реакција на “политичке жеље псеудокомита” деси излазак 200.000 људи на улице са захтијевом да Ђукановић поднесе оставку јер је носилац хаоса и безакоња у Црној Гори?

На другој страни, ма колико чудно било, могуће је да није лоше што полиција није брутално растјерала Ђукановићев башибозук са мјеста блокаде улица, јер сада имамо комплетну слику догођеног.

Све што смо видјели ради против Ђукановића, а то је: учешће разбојника, алкохоличара и наркомана у нередима, злоупотребљавање ромске популације која је изведена да се бори, гле чуда- “против посрбљавања и асимилације”, насилно и недостојно понашање агресивних појединаца , километарске колоне аута и озлојеђених грађана у њима, коришћење лажних и налијепљених аутомобилских таблица, манипулације Ђукановићевих медија, дјелове полиције који су у служби старог режима и сијасет противзаконитог дјеловања протестаната с нападима на људе, што свједочи о потпуном промашају уличних акција Ђукановића.

Опет, јако је важно што против уличног башибозука није употребљавана сила и што нису испребијани током противзаконитог дјеловања јер та шака недостојног јада то не заслужује већ заслужују законско процесуирање што се и дешава.

Нема повратка старом режиму на власт

Ђукановићу ништа више не може помоћи да се врати на власт, нити његови медији нити дјелови полиције а поготово то не могу башибозуци на улицама.

Дакако, не могу му помоћи смјехотресни бледолики Милогорци који на Богетићима уче наше добре Роме са никшићке Брље да дижу два прста и глуме “либерале Мила Ђукановића”!?

Предсједник Без Главе је изгубио разум и вјероватно му треба помоћи да полако напусти политику и мјесто предсједника државе којег покрива.

Овај трањави државни удар којег је наспретно осмислио пластично му је показао да су му од старе силе остали само патрљци.

Нови режим мора показати мудрост, храброст и одлучност да се изврши коначна аутаназија политике која је тридесет година Црну Гору држала у ропству испијајући јој крв на сламчицу.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply