Afera Koverta ponovo na sudu

Objavljeno: 09.04.2021, 17:08h

Odlukom Apelacionog suda, predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje

Apelacioni sud Crne Gore je uvažio žalbu Specijalnog državnog tužilaštva i ukinuo je rješenje Višeg suda kojim je obustavljen postupak protiv Slavoljuba Stijepovića zboh afere “Koverta”.

Vijeće Višeg suda u Podgorici je 2. marta obustavilo krivični postupak protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića, koji je u aferi “Koverta” optužen za pranje novca.

Odlukom Apelacionog suda, predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.

“Vijeće je ukinulo prvostepeno rješenje u navedenom dijelu, jer su u postupku donošenja rješenja učinjene povrede odredaba krivičnog postupka iz člana 386 st.1 tač.9 ZKP-a, obzirom da su razlozi o odlučnim činjenicama nejasni i protivrječni, zbog čega se nije mogla ispitati pravilnost i zakonitost pobijanog rješenja. Na ove povrede osnovano je ukazano u žalbi Specijalnog državnog tužioca i na iste drugostepeni sud pazi po službenoj dužnosti, u smislu člana 417 st.4, u vezi člana 386 st.1 ZKP-a. Osim toga, osnovano je u žalbi navodeno i da je zaključivanje u pobijanom rješenju da nema dovoljno dokaza da je okrivljeni S.S. osnovano sumnjiv za djelo koje je predmet optužbe pogrešno, u vezi sa čime je izostala ocjena datih dokaza, pa je činjenično stanje pogrešno utvrđeno”, piše u obrazloženju odluke.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register