Đukanović: Nijesam, a i neću, preduzeti ništa što bi potencijalno ugrožavalo stabilnost Crne Gore

Objavljeno: 08.04.2021, 15:42h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je reagovao na poruku premijera Zdravka Krivokapića i kazao da ga “nijedan pojedinac, pa ni Zdravko Krivokapić, ili makar i loša Vlada, ne mogu (me) isprovocirati na (takvu) neodgovornost prema državi”.

“Vjerujem da svi zajedno imamo političke zrelosti i kapaciteta da sačuvamo mir, da pokažemo odgovornost prema strateškim državnim ciljevima za koje smo se svi deklarisali, kao i prema svim građanima Crne Gore, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali.

Nijedan pojedinac, pa ni Zdravko Krivokapić, ili makar i loša Vlada, ne mogu me isprovocirati na takvu neodgovornost prema državi.

Ne samo zato što se ne skrivam kada kritikujem, nego zato što nikada nijesam, a i neću, preduzeti ništa što bi potencijalno ugrožavalo stabilnost Crne Gore.

Jer iz dana u dan sabiram sve više utisaka da neznanje nije jedini i najvažniji razlog njihovog neodgovornog upravljanja državom. Ne mora premijer da brine da iza bučne kritike Vlade ovih dana skriveno stojim ja.

Činio sam to i činim zbog odgovornosti prema Državi za čiju sam obnovu, za razliku od premijera, bez ostatka radio i izvjesno glasao. I za čiji napredak i dalje radim. Iako imam sve manje poštovanja prema Vladi i njenom premijeru.

A sad je krenuo da to čini i prema meni lično.

Poznato je, a o tome je u trenucima euforičnog raspoloženja nakon pobjede na izborima govorio i sam premijer, da sam uložio i ulažem sav napor da se izvršna vlast konstituiše, i da što kvalitetnije profunkcioniše”, napisao je Đukanović na svome tviter nalogu, odgovarajući na premijerovu poruku, takođe objavljenu na Tviteru.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply