CG: Putevi odblokirani tek večeras

Objavljeno: 08.04.2021, 22:17h

Blokade puteva u više gradova Crne Gore uklonjene su nakon više sati i saobraćaj je ponovo uspostavljen.

Građani su blokirali saobraćaj jer im policija nije dozvolila da idu u Podgoricu na protest ispred Vlade zbog usvajanja propisa kojima se olakšava dobijanje crnogorskog državljanstva ali i brisanja dijela crnogorskih državljana iz registra prebivališta.

Vlada je u međuvremenu saopštila da ti propisi nijesu na dnevnom redu današnje sjednice.

Policija im nije dozvolila da prođu jer su na snazi epidemiološke mjere koje podrazumijevaju zabranu međugradskog saobraćaja.

Građani su se danas okupili na Cetinju, Budvi, Baru, Tivtu, Nikšiću, Mojkovcu.

Saobraćaj je ponovo omogućen nešto prije 20 časova na Cetinju i u Budvi, dok su se posljednji, oko 21 sat, razišli građani u Bogetićima na putu Podgorica Nikšić gdje se danas dogodio incident u kojem je učestvovalo službeno vozilo u kojem je bila ćerka premijera Zdravka Krivokapića.

Nekoliko desetina građana okupljeno na Bogetićima pred razilaženje pjevalo je pjesmu “Nek cvjeta cvjeće, nek lista gora, dug prema zemlji vraćat se mora”, prenosi Beta.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović dao je nalog unutrašnjoj kontroli da hitno ispita postupanje policijskih službenika koji su bili u blizini službenog vozila Vlade u kome je bila ćerka premijera Zdravka Krivokapića, kada je uletjelo u grupu građana na putu Podgorica – Nikšić.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply